Miként inspirálta a BioShock Infinite a Gears 5-öt?

A Gears 5 nem akar a Red Dead vagy a Far Cry babérjaira törni a terjeszkedése ellenére sem.

„Egyszerűen tudtuk, hogy nem próbálunk még egy Red Deadet, Far Cryt, vagy Ghost Recont csinálni. Azt mondtuk, hogy miképpen tudjuk a Gears [of War]t nyitottabbak és kiterjedtebbnek mutatni anélkül, hogy a Ubisofttal lépnénk versenyre? Mert nem erről szól a játék. Csak inspirációt kívántunk venni más, általunk szeretett műfajoktól, hogy nagyobb szabadságot és a játékosnak választási lehetőséget biztosíthassunk. A szerencsétlen része ennek az, hogy amint kitalálsz valamit, le kell menned olyan mélyre, hogy megértsd. Volt egy olyan csapatunk, ami korábban sosem dolgozott a Gears of Waron – megcsináltuk először a 4-et. Eléggé magabiztosnak éreztük magunkat, de aztán közbe jött az ambíció, és olyan új ötleteket kezdtünk csinálni, amit nem mindenki ismert szükségszerűen, és ez egy érdekes kihívás lett… és problémásnak vélem elképzelni, hogy a Gears 5-nél nagyobb játékot tudnánk alkotni. Érdekes lesz látni, hogy miként reagálnak az emberek a változások egy részére. Nem tudom, hogy miként reagálnak majd az RPG-sségre, vagy a nagyobb pályákra,” mondja Rod Fergusson, a Gears 5-öt fejlesztő The Coalition vezetője.

Kitért arra is, hogy a 2013-as BioShock Infinite hogyan inspirálta a Gears of War-sorozat legújabb tagját: „Azt mondtuk, hogy a játékosok választásaival kapcsolatos elvárásokat kihívásnak tekintjük. Milyen módon tudunk a játékosnak több választást biztosítani? Az egyik ilyen út a játékos által elindított harc. Megtanultam ezt a leckét a BioShock: Infinite-ből, így az ötlet, hogy csak bolyongunk, miközben a raj ellen harcolunk, majd körülnézünk, találunk egy fegyvert, vagy egy pontot, ahonnan meglephetjük az ellenfeleket egy váratlan támadással… aztán az, hogy milyen eszközeim vannak, amivel túljuthatok a szituáción? Na, azt akartuk, hogy lehetőséged legyen felmérni a terepet, és aztán dönthetsz, hogy miként játszol.

Milyen módon fognak az emberek játszani? Nem akartunk csak egy módot, ahol csak feltöltöd az upgrade-eket, és a végén mindenki ugyanúgy játszik. Ezért nem alkalmazzuk a techfás (skillfás) megoldást. Azt akartuk, hogy az emberek befektessenek egy dologba, ami a játékstílusuknak (pl. lopakodás) megfelelő,” tette hozzá Fergusson.

A Gears 5 szeptember 10-én jelenik meg Xbox One-ra és Windows 10-re.

Forrás: GameSpot, GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu