Az ázsiai stúdiókkal is erősíteni kíván a Sony

Ha a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studioshoz csatlakoznak, elérhetik ezzel a csapatok azt, hogy az ázsiai piacon megjelenhessen a fejlesztésük (és a Sony így újabb régiót fedhet le).

Shuhei Yoshida, aki a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios elnöke, két interjút is adott japán publikációknak a minap. Az egyikük a GameWatchon olvasható. Ebben beszélt a „régióbeli” fejlesztők lehetőségeiről: „A Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios is egy stúdió, ami komoly szerepet játszik a játékok alkotásában és kiadásában is kiadóként, és úgy gondolom, hogy ritka a világon, hogy japán, amerikai, vagy akár európai fejlesztők is részt vehetnek. Lehetőség van arra, hogy a jövőben ázsiai stúdiók is csatlakozhatnak hozzánk, és ha ez bekövetkezik, arról kezdünk gondolkodni, hogy érdekes lenne az ázsiai piacra is játékokat készíteni,” mondja Yoshida. Tény: a WORLDWIDE kifejezés a cég nevében még nem nagyon helytálló! (Ezért is van a kínai fejlesztőknek a China Hero Project ott a Sony-tól. Ebből alakulhat ki az ázsiai kezdeményezés.)

Yoshida a virtuális valóságról is beszélt: „Úgy vélem, hogy a hardveres élmény javítani fogja a VR-os élményt. A virtuális valóságnak sokat kell még tanulnia még olyan cégek esetében is, amik már régóta készítenek játékokat. Erre már akkor rájöttem, amikor elkezdtem a VR-t. Sokat kellett tanulnom, mert nem tudtam ezt megtenni a normális, televíziós játékokkal. Sok irányelvünk volt a veszély elkerülésére, de a fejlesztői zsenialitással képesek voltunk látni, hogy miként valósíthatjuk meg, és a VR arra késztet minket, hogy az emberi képességekről gondolkodjunk, és három év után az ilyen tudásunk növekszik.”

A Famitsunak pedig a 2017-es Paris Games Weeken (ezen idén is kinn lesz a Sony) bejelentett Ghost of Tsushimáról beszélt: „A Ghost of Tsushima szintén remek! Elképesztő a grafikája. Amikor ezzel játszom, olyan gyönyörű, hogy a kezeim leállnak. Annyi jelenet van, ami a japán környezetet kétszer szebbé teszi!” (Erről a játékról amúgy talán hallani fogunk a szeptember 24-ei State of Playen, és mivel azon a napon a The Last of Us Part II-nek is lesz egy jó három órás játékmenetet kínáló sajtórendezvénye, talán a Naughty Dog játéka is szóba kerülhet itt.)

Szóval a Sony további bővítéseket ejthet meg a közeljövőben.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu