Star Wars: fény derült rá, mikor játszódhatnak a következő filmek?

Az eddigi információk alapján sokan a Star Wars: Knights of the Old Republic-ra tippeltek, azonban most újabb pletykák láttak napvilágot.

A Star Wars: Skywalker korával lezárult a Skywalker család története, és a vegyes fogadtatás (ám további kasszasiker) tükrében egyelőre nem tudni, mire számíthatunk hoz a jövőben. Az már egésze biztos, hogy Obi-Wan Kenobiról és a Cassian Andorról szóló sorozatok is készülőfélben vannak, illetve a The Mandalorian második évadjára is számíthatunk, azonban a mozifilmekről még semmilyen konkrét információt sem kaptunk. A madarak (illetve a porgok) most viszont azt csiripelik, hogy a következő Star Wars filmek az Óköztársaság (High Republic) korában játszódhat majd.

A MakingStarWars nevű oldal belső forrásokra hivatkozik, amely szerint az új saga az Óköztársaság korszakába kalauzolja majd el a nézőket, vagyis a Baljós árnyak előtt körülbelül 400 évvel előtti eseményeket láthatunk majd. Ez volt az az időszak, amikor Darth Bane a Jedikre és a Sith-ekre vonatkozó szabályokat kidolgozta, illetve Yoda pedig még fiatal Jedi volt. A hírportál információi szerint a Lucasfilmnél ezúttal nem trilógiát akarnak, hanem egy olyan filmeket, melyek ugyanabban a korszakban játszódnak, és többé-kevésbé kapcsolódnak is egymáshoz. Állítólag a Trónok harca alkotópárosa: David Benioff és D.B. Weiss is ezeken dolgoztak, mielőtt végül otthagyták a netflixes szerződésük okán a Star Wars univerzumot.

Egy magyar portál, a Ziro.hu is ugyanilyen információkról ír a Star Wars-filmek jövőjével kapcsolatban. Szintén belső forrásokra hivatkoznak, és azt feszegetik, hogy a Lucasfilm a Marvel Moziverzumhoz hasonló jövőt szeretne a Star Warsnak is, egymással ugyanúgy összefüggő, de külön-külön is működő filmekkel. E szerint a forrás szerint is az új filmsorozat a Skywalker saga előtt 3-400 évvel fog játszódni, és olyan Jediket láthatunk majd benne, akik útra indulnak, hogy a galaxis következő régióit felfedezzék.

Azt gondolom, mondanom sem kell, hogy ezeket az információkat csak pletykaszinten érdemes kezelni, lévén hivatalos megerősítést még nem kaptunk. Az viszont várható, hogy a Lucasfilm elnöke: Kathleen Kennedy minden bizonnyal még januárban leleplezi, hogy milyen irányban halad tovább a franchise.

Források: MakingStarWars, Ziro.hu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu