Hol vannak a Stadia bejelentések? A Google válaszol

A Google játékstreamelő szolgáltatása mostanában csendben van – de miért?

A Google Stadia a nyugaton már fut. Több országban is. (És inkább tippelni sem mernénk, hogy a magyar rajt mikor jöhet…) De nem nagyon láttuk a szolgáltatást a hírekben: az utóbbi negyven napban egy játékkal sem bővült a kínálat, és a lista jelentős része a rajt óta ott van már. A Google emiatt egy közleménnyel reagált a Gamesindustry-nak. Ideje is, mert már Redditen is ott a sok kritika a Stadia jelenlegi állapota miatt.

A Google az év végén azt mondta, hogy több mint százhúsz játék érkezik a Google Stadiára 2020 folyamán, és az év első felében több mint tíz exkluzív jön. A Google azzal védekezik, hogy a kiadókra hagyják az IP-ik, játékaik körüli bejelentéseket, így ők mondják el, hogy az adott címek milyen platformokon lesznek elérhetőek. A keresőmotorjáról elhíresült cég is majd bejelent pár dolgot, de azok az exkluzív játékokra vonatkoznak, nem pedig a külsős, third-party címekre. Aztán az év végi posztjában a Google beszélt még a 4K felbontásról, a böngészővel használt vezeték nélküli kontrollerek és a további Androidos telefonok támogatásáról, és az újabb Assistant funkciókról is. Ezek a tervek szerint március végére már a Stadia részét képezik majd.

A Google Stadia miatt állt össze tavaly a Microsoft és a Sony: a két cég közösen dolgozik a játékstreameléshez szánt technológián. A Sony a Microsoft Azure adatközpontjait fogja majd használni a PlayStation Nowhoz (ami a PlayStation 5 esetében is kiemelt szerepet fog kapni). A két rivális közös munkájának eredményeire még várnunk kell, ahogy a Google Stadia beindulására is. Jó, már megy a Stadia Pro havi előfizetéses rendszer (a februári ingyenes játékpáros a Metro Exodus, illetve a Stadia-exkluzív Gylt), de egyrészt a technológia területileg limitált, másrészt erős internet kell hozzá…

A Stadiának még kell egy kis idő, de a Google szolgáltatása jelenleg nem tűnik olyan fantasztikus, átütő sikernek.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu