Jön egy új Prince of Persia-játék, de nem biztos, hogy örülni fogsz neki

Ez egy olyan Prince of Persia-játék lesz, ahonnan, vagy amitől szabadulni szeretnél…

Rég vége már Prince of Persia-trilógiának és az azóta készült két rész: a 2009-es különálló játék és 2010-es spin-off sem adták vissza igazán az eredeti játékok esszenciáját. A Sands of Time-trilógia a 2005-ös The Two Thrones-szal lezárult, és e két „mellékzöngét” leszámítva átvette a PoP helyét a 2007-től induló Assassin’s Creed sorozat. Persze, egy „idővisszatekerés” után csak a Prince of Persia és a remény hal meg utoljára és a rajongók persze reménykednek a sorozat feltámadásában, amely most meg is érkezett, azonban nem biztos, hogy olyan módon, amelyre számítottak.

Nem másról van ugyanis szó, mint egy újabb szabadulós VR-kalandról, amelyhez hasonló már Assassin’s Creed témában is készült. A Ubisoft ugyanis a mai napon jelentette be a Prince of Persia: The Dagger of Time-ot, amely konkrétan a Virtual Reality Escape Game műfajt képviseli. A német Ubisoft Blue Byte korábban az Assassin’s Creed témában két ilyen címet is készített Assassin’s Creed témában: Assassin’s Creed: Medusa’s Gate és Assassin’s Creed: Escape the Lost Pyramid.

A Prince of Persia: The Dagger of Time viszont a Sands of Time-trilógiához tér vissza, címével ellentétben nem az első részhez, hanem a Prince of Persia: Warrior Withinben megismert Kaileena szigetére, illetve erődítményébe, ahol tömérdek csapdával találkozhatunk. A játékosok nem igazán a Herceget, hanem Kaileena segítőit irányítják és legfeljebb 4-en lehetnek. Meg kell állítaniuk egy gonosz mágust az Idő Homokja segítségével, ehhez pedig manipulálhatják az időt is, mint az egykori konzolos és PC-s játékokban: lassíthatják, leállíthatják és visszatekerhetik. A csapatmunka egyébként fontos részét képezi majd a játéknak, a rejtvényeket ugyanis lehetetlen lesz egyedül megoldani. Persze, az ilyen szabadulós történetek mindig is erről szólnak. Aki nem játszott a Ubisoft klasszikusokkal, annak sem kell nagyon aggódnia: a trilógia ismerete nélkül is teljesen érthető lesz a játék. Nincs még megjelenési dátum még nincs, viszont azért az pozitívum, hogy a játék már játszható Magyarországon, Budapesten, a Démonblokk VR szabadulószobában, amely a Stadionok közelében található, a Hős utca 1 szám alatt.

És mi a helyzet egy igazi, hagyományos PoP-folytatással? Erről egyelőre még csak bizonytalan pletykákat hallhattunk és semmilyen olyan hírt sem, amely arról szólna, hogy Jordan Mechner ismét eladta volna a rá visszaszállt jogokat a Ubisoftnak. Igaz, akkor pedig érdekes kérdés: hogyan készülhet el ez a szabadulós játék? Várhatóan erről rövidesen többet is megtudhatunk…

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu