Baldur’s Gate III: a kurrens-gen konzolok nem bírnák el

A Larian mindig is körökre osztottként tervezte az új Baldur’s Gate-et, ami a belga stúdió szerint nem működne a PlayStation 4-en és az Xbox One-on.

David Walgrave, a felelős producer az Eurogamernek beszélt a készülő CRPG-ről, ami ugye korai hozzáférésben fel fog bukkanni a Steamen az év során. Walgrave elárulta, hogy nem véletlenül döntöttek a körökre osztott játékmenet mellett – a Dungeons & Dragons (röviden D&D), amin a Baldur’s Gate is alapul, szintén ilyen műfajú, és a producer szerint a csapat eléggé jó lett a körökre osztott harcokban. (Bátor kijelentés…) Szerinte nem tünt volna jónak a valós idejű, megállítható harc, ami teljesen eltérő lett volna, és a csapatnak is máshogy kellett volna gondolkodniuk, úgyhogy a sok kísérletezés helyett gyorsan eldöntötték a stílust.

Hozzátette, hogy a Divinity: Original Sin II költségvetéséhez képest jóval nagyobb büdzséjük van a Baldur’s Gate III-hoz. Emiatt joggal gondolhatjuk AAA kategóriájú játéknak még úgy is, hogy a szájmozgás, a mozgás digitalizálása, és a jelenetek még „nyersek”, de ennek javítása érdekében foglakoztatnak pár tehetséges munkatársat. (Például a Telltale-től jött a filmjelenetek producere és rendezője is, minimum 5-6 évnyi tapasztalattal.) Úgyhogy Walgrave nyíltan kimondta, hogy az AAA költségvetés és csapat miatt már ebbe a kategóriába tartozik az új Baldur’s Gate.

A producer még elmondta, hogy szerinte a jelenlegi generációs konzolok (így a PlayStation 4 és az Xbox One) nem lenne képes futtatni a játékot, ugyanis a Larian sokat frissített és újított az engine-jén, és emiatt nem biztos abban, hogy a kurrens-gen hardver elbírná-e a terhelést. Talán igen, de akkor ahhoz le kellene butítani a textúrákat, viszont szerinte úgy nem nézne már ki olyan profinak a Baldur’s Gate III.

A Baldur’s Gate, amiről a minap írtunk egy nagyobb előzetest is, néhány hónapon belül korai hozzáférésbe fog lépni a Google Stadián és Steamen. (Mi nem tartjuk kizártnak a PlayStation 5 és Xbox Series X portokat.)

Forrás: WCCFTech, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu