Elképesztően durván beszólt Sándor Pál producer a filmkritikusoknak, a Zárójelentés kapcsán!!

MOZI HÍREK – Nem érdekli, hogy „írástudatlan emberek mit firkálnak” – reagált a Zárójelentés című filmjét ért negatív kritikák kapcsán a Kossuth-díjas rendező és filmproducer.

Nem kaptunk sajnos meghívót a Zárójelentés című filmre – pedig külön érdeklődtem emiatt a forgalmazónál – lévén állítólag csak „külön, kiválogatott, exkluzív sajtó” vehetett részt sajtóvetítésén. Úgy tűnik azonban, hogy akik kaptak, azon kritikusok közül is sokan nem voltak maradéktalanul elégedettek filmmel, és ennek a véleményüknek többen, cikkek formájában is hangot adtak.

Az egyik ilyen cikk az Élet és Irodalom hetilapban jelent meg , amely mondjuk nem igazán tekinthető olyan „bulvárnak”, amelyekben „írástudatlan emberek firkálnak”.  Sándor Pál más véleményen van és a kritikákról is úgy összességében. Így fogalmazott válaszában a Hírklikk nevű közéleti magazinnak:

„…a kritikáról kérdezel, amit nem is olvasok. Nem érdekel engem, hogy írástudatlan emberek miket firkálnak. Egyszerűen nem kívánok számomra bokáig érő emberek gondolataira reagálni. Ha lesznek majd kritikusok, akkor majd olvasok kritikát. Kérdezz másról.”

A Hírklikk az első kérdésében egyébként azt firtatta, hogy Sándor Pál szerint jót tesznek-e a film nézettségének a kritikák, erre a rendező a következőt felelte:

„A bemutató utáni első héten húszezren nézték meg a filmet, mert érdekli az embereket. Filmkritikát meg szerintem normális ember nem olvas. Ezeknek az írásoknak minimális befolyásuk sincs, akkor meg minek venném a kezembe?”

A producer arról is beszélt, hogy „személyes beszélgetések alapján” tudja, hogy „húszezer ember tekint megrázó élményként a filmre, és számára „ez a fontos, nem pedig néhány, ki tudja, mi alapján született írás”. Továbbá azt is hozzátette, hogy nem tartja természetesnek, hogy „nálunk mindent átitat a politika” – az interjú során az sem tetszett neki, hogy az újságíró „a politikára próbálja terelni a dolgot”, viszont azt a választ kapta, hogy nem érdemes „politikai sandaságot” keresni a kérdések mögött.

„Én filmes vagyok, nem arról szól az életem, hogy a közéletről beszélgessek. Hanem hogy a valóságról filmet csináljak. Engem nem érdekel a politika” – tette le Sándor.

A Zárójelentést egyébként 13 898-en nézték meg a február 27. és március 1. közötti kezdő időszakban, a premiert követő első hét során pedig összesen 19 523 néző ült be a Klaus Maria Brandauer (Mephisto) főszereplésével készült filmre.

Forrás: Hírklikk

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu