The Persistence: két év után mindenhol retteghetünk [VIDEO]

The Persistence – A Firesprite Games játéka 2018 júliusa óta elérhető a PlayStation VR-on – de hamarosan már mindegyik nagyobb, jelenleg elérhető konzolon ott lesz a sci-fi horror FPS.

A fejlesztők közölték, hogy az eddig csak VR-ban játszható The Persistence „hagyományos” változatot is kap nemsokára, és az már a PlayStation 4-en is túl fog mutatni, hiszen Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re is elérhető lesz. (PC-n pedig Steamen lesz kapható.) A konzolos verziókból fizikai, bolti kiadás is készül, és ezért a Perp Games lesz a felelős. Akiknek már megvan a PlayStation VR verzió, ingyenes frissítést kapnak, így nekik nem kell megvenniük még egyszer a játékot.

A The Persistence 2521-ben játszódik egy olyan kolonizáló űrhajón, ami pusztulásra van ítélve. A hajót lerohanták a borzasztó és gyilkos lények, nekünk pedig jobb, ha nem futunk velük össze, vagy rosszabb esetben harcolnunk kell ellenük ebben a folyamatosan változó labirintusban – a cél az, hogy a hajóval visszajussunk a Földre. A játék frissített verziója jobb környezettel és post-processing effektekkel fog rendelkezni, a játékmenet pedig a túlélő horror stílust rouge-like elemekkel ötvözi: a pályák procedurálisan generáltak, így labirintusszerű érzést biztosít mindegyik változás. Ha meghalunk, akkor egy klónunk veszi át a helyünket (rogue-like), és a kezelést is áthangolták a konzolokra, ugyanis a PlayStation VR-hoz képest azért jelentősen eltérő módon kell kezelni egy játékot.

Graeme Ankers, a Firesprite Games társalapítója a sajtóközleményben azt mondja, hogy a csapat lelkes, mivel több platformra és új játékosoknak hozhatják el a játékot, amit úgy terveztek meg, hogy mi folyton az élen táncoljunk, és ez azért is reális megnyilvánulás, mert a procedurális pályaalkotás miatt mindegyik másmilyen lesz, és így ugyanazon a ponton sosem leszünk kétszer biztonságban. (Ezt a stílust hasonló műfajban régebben a STRAFE is használta. Ott is bevált.)

A The Persistence a tervek szerint a nyáron fog megjelenni PlayStation 4-en, Xbox One-on, Nintendo Switch-en és PC-n (Steamen).

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu