Silent Hill: puha reboot? Feltámad a Silent Hills?

A Konami az új pletykák szerint már nagyban azon van, hogy a Silent Hill franchise-ot visszahozza a köztudatba (és nem csak pachinko formájában).

Idén már volt szó arról, hogy a japán cég állítólag tervezi a Silent Hill visszatérését, de most egy új pletykáról van szó – ezt a RelyOnHorror taglalta. A site szerint az új Silent Hill fejlesztése kb. egy éve kezdődött, és a puha rebooton (a létező univerzum megmarad, de teljesen új belépő pontról van szó, kb. így lehetne jellemezni a kifejezést, a hard/kemény reboot pedig minden eddigi dolgot kidob és nulláról kezd) három olyan személy dolgozik, akik már az eredeti, 1999-es Silent Hillen is dolgoztak. (Ez pedig csak PS1-en jelent meg  de az újragondolt változata, a Silent Hill: Shattered Memories 2009/2010-ben Wii-n, PS2-n és PSP-n volt elérhető.)

A három egyén Keiichiro Toyama (az első Silent Hill írója és rendezője), Akira Yamaoka (a zeneszerző), illetve Masahiro Ito (a szörnytervező). Erre pedig nyugodtan mondhatjuk, hogy all-star csapat (ez kb. a Team Silent alapja…), és nem kizárólag a Konami nyomja az elképzelést, hanem a Sony is. Állítólag a SIE Japan Studio, a Sony hazai stúdiója is dolgozik a rebooton, és az ott dolgozók között van pár olyan alkalmazott is, akik korábban a túlélő horror/lopakodós franchise-on, a Sirenen (errefelé Forbidden Sirenen) is munkálkodtak.

A Sony állítólag azon is dolgozik, hogy a Konami és a Kojima Productions között megromlott viszonyt is helyreállítsa, amivel talán megvalósulhat a 2015-ben törölt Silent Hills is. A Sony a hype-ot és az igényt figyelembe véve akarja megcsináltatni ezt, és mivel az ezt felvezetni kívánt P.T.-ből sok klón napvilágot látott azóta (legyünk őszinték, valamelyest a Resident Evil 7: Biohazard is az volt…), érthető a gondolat. Igaz, a RelyOnHorror szerint itt még nem született megállapodás, de a Sony Hideo Kojimának teljes kreatív szabadságot ajánl. Ez a laszti tehát a Konami térfelén van már.

Minden idők legütősebb Silent Hill játékának, a Silent Hill 2 retrotesztjét itt olvashatjátok.

Izgalmasnak hangzik, de még semmi sem hivatalos.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu