100 millió dollárt (~ 35 milliárd forintot) adományoz a Tencent a koronavírus ellen folyó küzdelemre

A koronavírus ellen már a Riot Games és az Epic Games részvényesei is egy alapot hoztak létre, hogy a Kínából származó járványt megállítsák.

A Tencent, a világ legnagyobb, kínai videojátékkiadó cége, ma jelentette be, hogy „Global Pandemic Fund” néven 100 millió dollárt adakozik, amellyel a világ koronavírus (COVID-19) pandémia-ellenes küzdelmét segíti.

Első körben ezt a tőkét arra használják fel, hogy bárhol a világon orvosi eszközöket finanszíroznak, ahol erre szükség van, illetve más, alapvető eszközöket is kínálnak a kórházak és (házi)orvosok számára, akik jelenlegi is a frontvonalon harcolnak, hogy megfékezzék a koronavírust.

A Tencent számára a koronavírus gyors eszkalálása

„olyan kihívás, amelynek együtt kell megfelelni”,

ezért sem haboztak a ~35 milliárd forintnyi összeget világszinten erre a tényleg drámai és nemes küzdelemre szánni.

„A kínai tapasztalatok és visszajelzések alapján rendkívül sürgős szükség van orvosi eszközökre és készletekre, különösen most, amikor a hagyományos ellátási csatornák nem tudják kielégíteni a hirtelen keresletnövekedést,”

magyarázta Martin Lau, a Tencent elnöke.

„Ez egy kritikus időszak, amely globális együttműködésre késztet,”

tette még hozzá az elnök.

A Tencent egyébként már korábban is segítette a saját hazáját pár héttel ezelőtt egy 210 milliós utalással és a Riot Games (League of Legends) és az Epic Games részvényeseként is hatással volt e két cég adakozására.

A koronavírus igazolt fertőzöttjeinek száma e sorok írásakor 493.650 fő és már 22.201 halálos áldozata is a worldometers.info szerint.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu