XCOM: Chimera Squad – derült égből újító XCOM [VIDEO]

…de ez nem lesz egy teljes értékű játék. Sőt, eléggé olcsón lesz kapható!

A 2K Games (=Take-Two) és a Firaxis Games bejelentett egy körökre osztott, taktikai harcokat ígérő játékot, az XCOM: Chimera Squadot, amire nem kell hónapokat várnunk, hogy a Steamen megjelenjen. Steve Martin, a Firaxis elnöke szerint a szenvedélyes közösségük inspirálta őket arra, hogy egy dinamikus, innovatív, egyedi XCOM-élményt készítsenek, ami nem csak a franchise veteránjaihoz, hanem az újoncokhoz is szólna. A vezető tervezőjük, Mark Nauta szerint a játékmenetben lesznek újdonságok (pl. a Breach mód, vagy az ügynökök jobb kidolgozottsága, így személyiségük is lesz, nem csak arcuk és nevük).

Az emberiség megnyerte a háborút a földönkívüliek ellen, de amikor a Feljebbvalók (Overlord-ok) leléptek a bolygóról, itt hagyták a korábbi katonáikat. Öt évvel járunk az XCOM 2 eseményei után, és azóta az emberiség és a földönkívüliek együttműködnek, hogy megélhessenek egymás mellett. A helyszín a 31-es város (City 31), a mintapélda a háború utáni békére. Csakhogy nem mindegyik Földlakó támogatja a fajok közti szövetséget. Ezért a Chimera Squad (ami emberekből ÉS földönkívüliekből áll – igen, az utóbbiakat is irányíthatjuk!) célja az, hogy a békét veszélyeztető egyéneket kiiktassa, mielőtt teljesen káoszba borul a város.

Mindegyik ügynöknek egyedi taktikai képessége van, és mindenki más célból csatlakozott a Kimérákhoz. Tizenegy ügynökünk lesz, úgyhogy lesz azért egy kis változatosság, pláne úgy, hogy a megfelelő karakterek párosításával kombózhatunk is, és ezen múlhat a küldetésünk sikere is. Meg kell szabnunk, hogy ki hol lépjen be a pályára. Lesz egy új, innovatív rendszer is, amiben forgatják a karakterek és az ellenfeleink között a sorrendet, így nem az lesz, hogy először csak mi lépünk/támadunk, aztán ők teszik ugyanezt. Ez stratégiailag adhat néhány új lehetőséget, és így tudjuk, hogy melyik karakterünk lehet a legnagyobb veszélyben. A Breach mód amúgy egy új harci fázist takar. Ebben stratégiailag bizonyos pontokon kell beléptetnünk az ügynökeinket, és az ehhez kapcsolódó képességek megfelelő alkalmazásával jelentős lépéselőnyre tehetünk szert.

A harcokon kívül pedig egy csúcstechnológiájú főhadiszálláson kell a működésre ügyelnünk. Elsőbbséget kell adnunk bizonyos feladatoknak, nyomozásoknak, és meg kell adnunk, hogy melyik ügynök mit csináljon, mert az óra ketyeg. Minél több időt pazarolunk el butaságokra, annál gyorsabban dől káoszba a 31-es város, és azt ugye nem szeretnénk.

Az XCOM: Chimera Squad április 24-én jön PC-re. A kezdeti ár 10 dollár lesz (utána meg kétszer annyi – május elsejéig lesz csak féláron). Euróból átszámolva kb. 3600 forint. Lehet, hogy majd megnézzük, de valószínűleg előtte két kereken gurulunk ki (majd be) a MotoGP 20 miatt.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu