Jelentős változások a next-gen konzolok és játékaik bemutatásában?

Miután az E3-at idén lefújták, ez áthúzhatta a Sony-nak és a Microsoftnak is a számítását, így mind a két cégnek egy B tervet kellett kidolgoznia.

Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője a Twitteren azt írja, hogy mivel a június 9-e és 11-e között tervezett E3 elmarad, sok bejelentést és leleplezést átütemeztek arról a hétről. Ezért néhány dolgot korábban jelenthetnek be a fejlesztők és kiadók, többet pedig egy későbbi időpontban, illetve vannak olyanok is, amik megmaradnak arra a júniusi hétre (akkor lesz ugyebár az IGN-nek a Summer of Gaming online rendezvénye, kb. az E3 helyettesítője…). Ez még rendben is van, de a tweetje végén még ír egy érdekes gondolatot, hogy „az első rendes next-gen konzolok/játékok bemutatói is jóval hamarabb lesznek”.

Itt egy válaszban még hozzátette, hogy ezúttal hozzátenné: a koronavírus miatt kiszámíthatatlan helyzetet élünk át, és így a külső tényezők még az utolsó pillanatban is megváltoztathatják a terveket (amik alapból is már B tervnek nevezhetőek – még a Sony esetében is: biztos, hogy ők is egyfajta konferencián mutatták volna be a PlayStation 5-öt…).

A VGC hozzátette a saját forrásaira hivatkozva, hogy a Sony a tervek szerint májusban szeretné a PlayStation 5-öt leleplezni (május 19-ét is hallottuk már), és a Microsoft is a következő hónapra tervez pár bemutatót, illetve egy digitális E3-as műsort, így szinte biztos, hogy itt hallhatunk majd az Xbox Series X-ről is. A site hozzátette, hogy a koronavírus felülírhatta a Sony Interactive Entertainment marketinges terveit, így nem biztos, hogy a The Last of Us Part II az eredetileg tervezett időpontban megjelenhet-e. (Nem fog. Június 26-a gyanús lehet viszont, mint új megjelenési dátum, és akkor a Ghost of Tsushima megy egy hónappal hátrébb. Erről írtunk már.)

Tom Phillips, az Eurogamer hírszerkesztője hozzátette, hogy mivel most nincs fix határidő a fejlesztőknek a játékaik E3-as buildjeinek elkészítésére, sokkal lazább év lesz ez nekik ebből a szempontból – a bejelentések elterülnek a nyár folyamán, de májusban is láthatunk esetleg bejelentéseket.

A PlayStation 5 és az Xbox Series X is talán idén jut a boltokba. Az árat nem tudjuk, a megjelenési időszakot igen (év vége, karácsonyi hajrá).

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu