Hackerek szivárogtattak a The Last of Us Part II-ből?

Bár hivatalosan a Sony nem nagyon fedte fel, hogy a Naughty Dog játékából hogyan jutott az internetre elég sok velős részlet, egy hihető magyarázat már van rá.

A korábban a Kotakunak, de most már a Bloomberg Newsnak író Jason Schreier a Twitteren felfedte, hogy szerinte hackerek állhatnak a The Last of Us Part II szivárgása mögött. Egy régebbi Naughty Dog-játékhoz (ezt nem nevezték meg, úgyhogy mi sem tippelünk) készített patchben találtak egy szerversebezhetőséget. Ezen keresztül pedig elérték a fejlesztők szervereit. Schreier úgy véli, hogy az internetre idő előtt kijutott felvételeken a fejlesztők játékmenetét láthatjuk, de egy korábbi buildből. Hozzátette, hogy a pletykák tévesek: nem egy állítólag ki nem fizetett szerződéses alkalmazott szivárogtatta ki a játék részleteit, ugyanis a Naughty Dog meghosszabbította a nem belsős (tehát külsős, szerződéssel rendelkező) alkalmazottak munkaszerződését, így a fizetésük, továbbá az egészségügyi hozzáférésük hosszabb ideig jár a koronavírus miatt.

Úgyhogy ha esetleg láttuk volna a felvételeket (ezeket itt nem fogjuk megmutatni, és a kiszivárgott történeti elemekre sem fogunk kitérni), akkor lehetséges, hogy a The Last of Us Part II bolti verziója eltérő lehet, mivel a játék korábbi verzióját láthatták a nem szerencsések (esetleg azok, akik direkt kíváncsiak voltak a szivárgásokra).

A The Last of Us Part II már rendelkezik egy új megjelenési dátummal: a Naughty Dog PlayStation 4-exkluzívja (ami szinte biztos, hogy később a PlayStation 5-re is átugrik; a 2013-ban PlayStation 3-ra megjelent első rész is kapott egy PS4-es kiadást) június 19-én érkezik, és a Sucker Punch játéka, a Ghost of Tsushima egy szellősebb légtérben jön – egy kis halasztás után ez július 17-étől lesz kapható. (Ennek PlayStation 4-es dinamikus témáiról és megfordítható dobozképéről tegnap írtunk.)

Ha igaz, amit Schreier mondott, akkor a Naughty Dog azért eléggé súlyos hibát vétett, és ezt nem biztos, hogy a Sony szó nélkül el fogja tűrni.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu