Crusader Kings 3: trailer és megjelenési dátum! [VIDEO]

A Crusader King 3 térképe Spanyolországtól Indiáig és Skandináviától Közép-Afrikáig tart majd.

„Meghalt a király, éljen a király!” – ez a híres középkori mondat jellemezhetné a legjobban a Crusader King 2 után következő Crusader Kings 3 „uralmát”. A középkori politikai szimulációs és stratégiai játéksorozat harmadik részét továbbra is a veterán Paradox Interactive fejleszti. Az összes részre az óriási „szabadság” jellemző, hiszen tőlünk (országokat meghódító sikereinktől, vagy kudarcainktól) függ, miképpen írja újra a játék az egyébként nagyon precíz módon ábrázolt történelmi korszakot. A játékot először 2019 októberében mutatták be, most végre itt a megjelenési dátuma is.

Ezzel s sztoritrailler, amelyet a szöveg alatt láthattok, a Paradox egyben a megjelenési dátumot is belejelentette: az önjelölt, virtuális „keresztes királyok” még az idén, szeptember elsején élhetik ki birodalmat irányító, megalomán vénájukat. A Crusader Kings 3 Steamen, Microsoft Store-on és Paradox Store-on lesz elérhető, tehát ezúttal épphogy az Epic Games Store-t hagyja ki a Paradox. (Legalább is egyelőre úgy tűnik.) Az előrendelések aktívak, az alapkiadás egyetlen cent híján 50 euro lesz, a speciális kiadásrét pedig kicsit jobban a „királyi kincstár mélyére” kell nyúlnunk, ugyanis az egyetlen cent híján 75 euró lesz.

Ezt az utóbbi kiadás egyébként „Royal Editionnek” hívják (mi más is lehetne a neve?) és a drágább árért cserébe az Expansion Pass is benne lesz, amely majd a játék első nagyobb kiegészítőjét és rengeteg addont is tartalmaz. (Amikor ezek megjelennek, persze.) Akik előrendelik a játékot, tovább extrákat kapnak majd. És hogy kik járnak a legjobban? A PC-s Xbox Game Pass tulajok, ugyanis ők teljesen „ingyen” megkapják a játékot annak megjelenésekor.

Ami az előző játékot, a Crusader Kings 2-t illeti, arról ugyan nincs tesztünk, viszont a sok tekintetben nagyon hasonló Europa Universalis IV-ról szóló tesztünket itt olvashatjátok el.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu