Egy Rainbow Six: Siege másolat miatt perel két nagy céget a Ubisoft! [VIDEO]

És a francia kiadó eléggé nagy neveket akar a bíróság elé vinni a Rainbow Six: Siege játékuk miatt.

Az, hogy pereskednek a játékiparban, már gyakori helyzet (a Star Citizent és a Squadron 42-t fejlesztő Cloud Imperium Games és a Crytek közötti huzavona egy jó példa erre), de az, hogy a Ubisoft két, nála nagyobb halat akar beperelni, az már kicsit érdekes. Ugyanis az Apple-t és a Google-t fogja beperelni…

A Bloomberg arról ír, hogy a Ubisoft egy los angelesi bíróságot azért kereste fel, mert van egy olyan játék, ami a francia cég szerint echte Rainbow Six: Siege-klón. A játék neve Area F2. Ha nem ismerős, nem baj (mi is most hallunk először erről…) – a játékot az Alibaba egyik cége, az Ejoy készíti (tehát kínai klón, akkor ezért idegen számunkra!). A Bloomberg idézi a Ubisoftot: szerintük a Rainbow Six: Siege a világ egyik legnépszerűbb kompetitív multiplayer játéka, és ez a Ubisoft egyik legértékesebb IP-je lett. Az Area F2 pedig majdnem minden aspektusból lemásolta a Rainbow Six: Siege-et, még a karakterválasztó képernyőt is ctrl+c, ctrl+v-zték, a többi dologról nem is beszélve. A francia cég szerint a Ubisoft riválisai folyton azon törik a fejüket, hogy miként tudnának maguk is pénzt és hírnevet keríteni a Rainbow 6: Siege népszerűségéből.

A Bloomberg megerősítette, hogy az Apple és a Google nem hajlandó az app store-jaikból (Google Play, Apple App Store) letörölni az Area F2-t, holott mind a két gigász szerzői jogi kérelmet kapott a Ubisofttól az eltávolítás érdekében. (Valószínűleg mind a két cég pénzt keres a másolaton, ugyanis a Rainbow Six: Siege nem kapott mobilos verziót, de cserébe PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is átugrik a PlayStation 4/Xbox One/PC trióról.)

Ennek még érdekes vége lesz. A Ubisoft – miközben több stúdió felvásárlásában is gondolkodik… – még megütheti a lábát, mert az Apple-nek és a Google-nek is jó ügyvédjei vannak!

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu