Remastert kaphat az első Asterix & Obelix XXL?

Azok után, hogy a második részből lett egy felújítás (majd megjelent egy új, harmadik rész is), a Microids talán teljessé tehetné a trilógiát.

Az Asterix & Obelix XXL-t az Étranges Libellules fejlesztette, és az Atari európai ágazata adta ki még 2003. november 21-én PS2-re, de 2004. június 18-án egy GameCube, egy PC, illetve a Velez & Dubail révén egy Game Boy Advance átirat is kijött Európában. Az amerikaiak csak a PS2-es verziót kapták meg, azt is 2004. szeptember 14-én. Tény, a mi kontinensünkön jóval ismertebb a gall páros, mint a tengerentúl.

Itt jön be a képbe az ausztrál korhatár-besoroló bizottság, ami értékelt egy bizonyos Asterix & Obelix XXL Romastered (hah, szóvicc…) nevű játékot. (Itt egy rövid, zárójeles megjegyzés, amire nyugodtan rávághatnánk, hogy az ég kék: az eFootball PES 2021-et, azaz a Pro Evolution Soccer idei részét is értékelték már a Konamitól.) Az ott feltüntetett információk révén megtudtuk azt is, hogy francia, olasz, angol, német, és spanyol nyelveket támogatna a felújítás, a kiadói posztban ezúttal is a Microids lenne (ők mostanában a francia nyelvterületről eléggé sok IP-t magukhoz húztak; például Tintin kalandjaiból is készíteni fognak egy új játékot, és még sorolhatnánk…), a fejlesztő pedig az új Asterix & Obelix XXL-es projektek mögött álló OSome Studio lenne.

Természetesen ki kell hangsúlyoznunk, hogy mindez még nem hivatalos információ, de azért gondolkodjunk el rajta. Elvégre a Crash Bandicoot 4: It’s About Time létezéséről is például a tajvani korhatár-besoroló bizottság révén tudunk (és ott már a dobozképet is láthattuk…), szóval valami itt is minden bizonnyal készül, és már csak arra kell várnunk, hogy a kiadó, a Microids megerősítse, amiről itt regélünk.

A végén azért még hozzátesszük, hogy biztosan nem a Game Boy Advance verziót fogják felújítani, hanem a PlayStation 2/GameCube/PC verzióból fognak készíteni egy arcfelvarrott platformer kalandot a gaz lómaiak ellen. Elvégle a gaz Cézált ki kell űzni.

Forrás: JVL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu