Az EVO Online 2020-at hivatalosan is törölték

Több kiadó is visszalépett a rendezvény igazgatóját ért vádak után, így az EVO Online 2020-at törölték.

Pár perccel azután, hogy a Capcom, a NetherRealm és a Bandai Namco is visszaléptek a rendezvény vezetőjét ért vádakat hallva jött is a bejelentés: az EVO Online 2020-as idei verekedősjáték bajnoksága elmarad, a cég pedig sürgős változtatásokra készül belülről.

A vállalat a következőt nyilatkozta az ügyben:

 

„Az elmúlt 24 órában komoly vádak láttak napvilágot a Twitteren, így meghoztunk néhány fontos döntést vállalatunk jövőjét illetően. Joey Cuellar azonnali hatállyal távozik a rendezvény éléről, s a továbbiakban semmilyen módon nem kötődik az EVO-hoz. Jelenleg azon dolgozunk, hogy teljesen megszakítsuk vele a kapcsolatot, és megszabadítsuk őt felelősségeitől.”

Ezt követően Tony Cannon lesz a rendezvény és vállalat új vezetője.

 

„Sokkolva érezzük magunkat és elszomorít bennünket mindaz ami történt, de figyelünk és elkövetünk mindent azért, hogy az EVO jobb példája lehessen egy biztonságosabb és erősebb közösségnek, amelyet mindannyian keresünk.  Ennek következményeképpen eltöröljük az idei EVO Online-t, és visszatérítjük a jegyárakat azoknak, akik fizettek a részvételért. Azonos összegű pénzt utalunk ugyanakkor a Project HOPE számlájára.”

 

Tegnap kapta fel az internet, hogy az EVO Online szervezője is érintett a közelmúltban tomboló szexuális zaklatási ügyekben.

Cuellar ennyit mondott az ügy kapcsán: „Sajnálom, én soha nem akartam bántani senkit. Fiatal és meggondolatlan voltam, és tettem olyan dolgokat, amelyekre nem vagyok büszke. Sokat öregedtem és értem az elmúlt 20 évben, de tudom ez nem mentség. Én csak próbáltam jobb emberré válni. Sajnálom.”

 

Az ügy 19 éve történt, amikor is Cuellar szexuális exhibicionizmusra vett rá egy fiatal srácot. A férfi most kitálalt, s ezzel romba döntött nem csak egy rendezvényt, hanem jó eséllyel egy emberi életet is.

Természetesen nem célunk ítélkezni, sem védeni Joey Cuellar-t, azonban ez az ügy erősen felfújtnak tűnik. Sajnos nagyon könnyű a múlt névtelenségéből, a homályból előlépni és vádaskodni. Ráadásul úgy, hogy az egy ember egész életen át épített karrierjébe kerülhet.

 

A hab a tortán: a srácban saját bevallása szerint sem tett kárt az eset. Nem maradt trauma hátra, megmutatta, pénzt kapott érte, vége.

Jogos emiatt tönkre tenni egy életet, vagy ez az egész szexuális zaklatás-ügy kezd durván elharapózni? Ennek megítélését az olvasóra bízzuk…

Forrás: 3DJuegos, 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu