A Sony beszáll az Epic Games-buliba 250 millió dolcsival

A Sony kisrészvényes lett az Epic Games-ben, megerősítendő kapcsolatát a Fortnite alkotóival.

Az Epic Games az egyik vezető nagyvállalat most a videójáték-iparban, portfóliójában szerepel a világ egyik legnépszerűbb játéka, s egy olyan technológia, mely átlépte a mozik világát. A vállalat, mely a Fortnite mögött áll, felkeltette a Sony Corporation figyelmét, így a japán megavállalat bejelentette, hogy ő is beruház a cégbe 250 millió dollárral.

Sajtóközleményükben, melyben bejelentették a lépést, nyilvánvalóvá tették, hogy fontos számukra az online szórakoztatás és szolgáltatások fejlődése, melyet az is megerősít, hogy a Sony most így próbálja meg erősíteni a két cég közti üzleti viszonyt.

 

„Együtt egy még átjárhatóbb, nyitottabb digitális ökoszisztéma kiépítésén munkálkodunk.”

„Az Epic fejlett technológiája, például a grafika terén az élvonalba helyezi őket az általuk fejlesztett Unreal Engine és más innovációik által. Erre nincs is jobb példa, mint a forradalmi Fortnite szórakoztató élmény.” – mondta Kenichiro Yoshida, a Sony Corporation elnöke, hozzátéve, hogy ahelyett hogy ezzel a gaming közegbe szólna bele, ez a z üzlet kifejezetten a gyors ütemben fejlődő digitális szórakoztatás területét érinti ma.

 

Ehhez Tim Sweeney, az Epic Games elnöke és alapítója azt mondta: „A Sony és az Epic Games együtt a kreativitás és technológia ötvözésével új üzleteket hozott létre, együtt osztozunk a látomáson, mely szerint a 3D technológiák összehozzák a filmek, zenék és játékok világát.” – Az Epic Games vezetője hozzátette még, hogy együtt egy sokkal nyitottabb digitális ökoszisztémát hoznak majd létre, megjegyezve, hogy ez nem csak a fogyasztóknak, de a tartalomgyártóknak is jó lesz.

 

Ez még csak a jéghegy csúcsa, a közelmúltban a cég jelentős mértékben megnövekedett, jelenleg több mint 15 milliárdot ér. Más beruházók a Walt Disney, az aXiomatic Gaming és az Endeavor Group Holdings.

 

Habár ezek nem nyilvános, hivatalos számok, de a GamesBeat megerősítette, hogy az Epic Games eladásai tavaly elérték a 4.2 milliárd dollárt, bevételei pedig elérték a 730 milliót. Az idei évre 5 milliárd dolláros eladást jósolnak.

Hogy mit profitálhat ebből a Sony és a PlayStation 5? Ezt még nem láthatjuk, de a Sony egyébként is több vasat tart egyszerre a tűzbe, mozi és filmjogaival, a Sony Pictures-el és a Sony Music-al.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu