Kiderült, mennyire lesz „túlsúlyos” a PlayStation 5!

Reddit-felhasználók szúrták ki, hogy a német Amazonon egy, a súlyra vonatkozó, konkrét számot rendeltek a PlayStation 5-höz: 4,78 kg. Ami alátámasztja azt az eddigi információt, hogy a konzol lényegesen nagyobb darab lesz, mint az mostani generáció masinái.

Azt már júniusban megtudtuk egy összehasonlító kép alapján (lásd lejjebb) hogy a PS5 lesz az előző, a mostani és a jövőbeli generáció legmagasabb konzolja is – beleértve az Xbox Series X-et is, amelyről már kiderült, hogy 301 mm magas. Ami súlyát illeti: a 4,78 kg alig több, mint mint amennyit a PS4 Pro nyom, azonban az aktuális generáció konzoljainak mezei változataihoz képest jóval nehezebb. Összehasonlításképpen itt láthatjátok a jelenlegi konzolok súlya, szintén a német Amazon alapján:

Xbox One S: 2,5 kg

Xbox One X: 3,68 kg

PlayStation 4: 2,8 kg

PS4 Pro: 4,54 kg 

Ami a PS5 méreteit illeti, azt sajnos nem osztotta meg az Amazon, szóval még nem tudjuk pontosan lemérni, melyik polcon lesz majd helye a konzolnak. Azt viszont már korábban megtudtuk, hogy a lekerekített formája ellenére is el elfektetett pozícióban le lehet majd rakni a játékkonzolt.

A PlayStation 5 valamikor 2020 végén fog megjelenni, pontos dátum még sajnos nincs.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu