Az Outriders készítőinek elkaszált játéka – Come Midnight [VIDEO]

15 év – ennyi telt el azóta, hogy a Come Midnight-ot, az Outriders fejlesztőinek horror-játékát törölték – most részletek derültek ki róla, következzénk hát bemutatónk!

A misztikus horror királya kétségtelenül H.P. Lovecraft, akinek hatása a játékvilágra legalább akkora volt, mint a Bolygó neve: Halálé a filmek közül. Az író munkásságának hatása a Come Midnight című törölt horror-játékon is érezhető lett volna, már ha megjelenik, amire sajnos már nem került sor. A játék az 1946-os Boston városába vitt volna minket, s az említett íróra jellemző stílusú rejtélyekkel teli történet középpontjába helyezett volna.

 

Miután a ma már klasszikussá nemesült Painkiller-t kiadta, a People Can Fly csapata egy misztikus horror fejlesztésébe kezdett. Ez lett volna a Come Midnight. A gameről semmit sem tudtunk ezidáig, mert leállították a fejlesztését. A stúdió egyik alapítója, Adrian Chmielarz mesélt a játékról, illusztrációkat mutatva be, s videókat, melyeken megcsodálhattuk a sosem látott játékot.

„Amivel nagyot hibáztunk, az az volt, hogy megpróbáltunk multiplatform játékot írni a saját grafikus motorunkra.” – mesélte Adrian Chmielarz…

A játékban egy magánnyomozót irányítottunk volna, aki 1946 Boston-jában igyekezett megoldani bűneseteket, amelyek valamilyen szinten mindig Lovecraft történeteihez kapcsolódtak volna. A The Astronauts jelenlegi kreatív rendezője szerint, aki most csapatával a várva-várt Witchfire-ön dolgozik, több alternatív út is rendelkezésünkre állt volna a történet során.

 

 

 

A People Can Fly elkészített egy demót a játékból, amit bemutathatott a kiadóknak. Végül a THQ döntött a játék megjelentetése mellett. Ha eddig eljutottak a srácok, akkor miért került a játék végül törlésre? – merülhet fel joggal a kérdés. Nos, mint azt a rendező elmondta, úgy két évnyi munkára voltak már csupán attól, hogy a játék a boltok polcaira kerülhessen, így hát fogalma sincs róla, hogy mi vezetett a törléshez.

„Tudom nehéz mindezt elhinni, de hát ja: Isten hozott a AAA-játékok világában!” – mondta Chmielarz.

 

„A THQ akkoriban zárt Európa felé, bizonyos projekteket leállítottak, fejlesztések szűntek meg jobbra is, balra is.” – folytatta. „Nagy valószínűség szerint a THQ döntés elé kényszerült: vagy mi, vagy az ukrán S.T.A.L.K.E.R. – mint ismeretes, az utóbbi legendát választották, és hogy korrekt legyek, valószínűleg jó döntést hoztak.”

Mivel a játék látványa még évekkel a törlés után is korrektnek minősült, a The Astronauts rendezője nem habozott magára venni a törlés felelősségét:

 

„Nem csak a THQ volt a felelős. A legnagyobb hiba grafikus amit elkövettünk a fejlesztés során az volt, hogy multiplatform játékot próbáltunk kreálni a saját motorunkra. Használhattunk volna egy létező, jól működő motort is, mint pl. az Unreal, megnövelve a csapat méretét 20 főről 70-80 főre az első AAA-játékunkhoz. Azt hiszem túl sok volt ez az egész.”

Mégis azt reméli az úriember, hogy örömmel gondolnak vissza egykori munkatársai a közös munkára és emlékekre a törölt Come Midnight kapcsán.

 

 

 

A People Can Fly ezt követően a roppant szórakoztató Bulletstorm-on kezdett el dolgozni. Kicsivel később az Epic Games felvásárolta a People Can Fly-t, ahol  végül életet adtak a meglehetősen szörnyűre sikeredett Gears of War: Judgment-nek, de csak azután, hogy fejlesztőik nagy részét elveszítették. A csapat tagjai megalapították a The Astronauts nevű céget, melynek végül a The Vanishing of Ethan Carter-t köszönhettük.

Érdekességképpen, 2015-től a People Can Fly ismét független stúdióként folytatta, s következő munkájukra, az Outriders-re azóta is várunk.

 

Az Outriders PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Google Stadia-ra és a héten, csütörtökön nagy eseményt tartó Xbox Series X-re jelenik meg 2020 év végén.

Forrás: 3Djuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu