A Remedy új hírekkel szolgál a Vanguard projektjéről

A Remedy egészen elképesztő mértékben növekszik – derült ki jelentésükből – most pedig a Vanguard-ról és még két játékukról meséltek.

 

A Remedy megosztotta féléves pénzügyi jelentését, amely alapján 23%-ban nőtt a bevétel a tavalyi év ugyanezen időszakához képest, s 116%-os növekedést realizáltak a működési profit terén.

Emellett Tero Virtala, a Remedy CEO-ja további érdekességeket osztott meg a finn stúdió projektjeiről, kezdve a multiplayer-re koncentráló Vanguard-al.

A csapat, amely a Vanguard-on dolgozik – egy projekten, ami szintén saját IP-nk – fogta és tovább vitte a házon belül már játszható fejlesztői verzióját a játéknak, folytatva a kiértékelést, a tanulást és a fejlesztés során történő finomhangolást. A játék bizonyos részei rendkívül ígéretesek, másokat újra kellett dizájnolnunk. Tovább folytatjuk a Vanguard fejlesztését azzal a céllal, hogy összeházasítsuk a hosszútávú, szolgáltatás alapú multiplayer játékot a Remedy egyedi játékstílusával. A játékot az Unreal 4 motorjával fejlesztik, a korai fejlesztési munkálatokat egy kisebb csapattal folytatjuk.

A Remedy szintén keményen dolgozik két be nem jelentett játékon, melyeket az Epic Games ad majd ki. Virtala rövid információt szolgáltatott ezekről a fejlesztésekről is, még a játékok kiadásának pénzügyi hátterébe is némi betekintést engedve.

Harmadik, még be nem jelentett projektünk is remekül halad. Van egy kisebb projektünk is ugyanabban a franchise-ban. A Remedy-nek több jelöltje is volt a kiadók közül, végül aztán úgy döntöttünk, hogy az Epic Games-el írunk alá. Ők illettek a legjobban ezekhez a játékokhoz, már csak fejlesztőként szerzett tapasztalataik miatt is, s mert mindig készek a játékok üzleti részének új oldalai felé terjeszkedni, s megvan bennük az ambíció arra, hogy a játékkiadást új szintre emeljék. Mint kiadó, az Epic fedezi a fejlesztési és marketing költségeket. Miután ezek a fejlesztés során felmerülő kiadások levonódtak a bevételekből, a Remedy az összbevétel 50%-át kapja meg. Mindkét projekt egy Remedy által létrehozott és birtokolt játék IP-jére épül, mi pedig így teljes tulajdonjogot és kreatív szabadságot élvezünk e téren.

Amit még érdemes megemlíteni, hogy a Remedy aktívan dolgozik a Northlight játékmotor fejlesztésén azért, hogy az a next-gen konzolokat is támogassa. (A Control ugyebár, végső soron kap egy PlayStation 5 és egy Xbox Series X kiadást is).

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu