A koronavírus áldozata lett az Evil Genius 2: World Domination

Az Evil Genius folytatását idén nem játszhatjuk, köszönhetően a koronavírus-világjárványnak.

Az Evil Genius 2: World Domination először 2017-ben lett bejelentve (ennyire rég…), és a nagy leleplezés végül a tavalyi E3-on történt. A szimulációról eddig úgy tűnt, hogy a Rebellion valamikor idén kitolja elénk, de ez sajnálatos módon nem fog bekövetkezni. Erről a fejlesztők a Twitteren tájékoztattak bennünket.

A közleményben (amit Chris Kingsley, a Rebellion technikai főnöke, és Jason Kingsley, a vezérigazgató írt alá) azt írják, hogy bíznak a jó egészségi állapotunkban. Az utóbbi öt hónap során a Rebellion is otthonról dolgozott, és azon voltak, hogy ez a kapacitásukra és a terveikre ne legyen rossz hatással, de az ilyen váratlan körülmények miatt nem tudnak mást tenni, csak azt, hogy a játékot elhalasztották 2021 első felére. Eredetileg 2020 volt a megjelenési időszak, viszont a COVID-19 hatása, a távmunkára történő átállás, illetve az új munkamódszerek miatt ezt az évet nem tudják már tartani „a zseniális gonosszal”.

A Rebellion azt állítja, hogy egy olyan folytatást szeretnének összehozni, ami a franchise számára igazságot szolgáltat, és amit az Evil Genius közössége is szeretne és évekig játszana, ahogy az eredetivel is tették, illetve teszik. Tudják, hogy ezzel csalódást okoznak, mert most még inkább megváratnak mindenkit. A Rebellion büszke a függetlenségére, mert ezzel azt tehetik, ami szerintük a legjobb döntés a játékaik és az alkalmazottak számára. Hamarosan közölni fogják a véglegesnek nevezett megjelenési dátumot.

Hamarosan további részleteket fognak mondani az Evil Genius 2: World Dominationről, és így a zárt bétáról is hallani fogunk még. Reméljük, hogy így is lesz. A játék valamikor jövőre fog tehát megjelenni PC-re. Várható volt, hogy lassan egyre több játékról hallunk ehhez hasonlót – a járvány vége még messze van.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu