PlayStation 5 vs. Xbox Series X: korábban rajtol el a Microsoft next-gen konzolja?

Valamennyi lépéselőnye lesz a Microsoftnak, állítják egyesek.

Jelenleg ugye csak annyi a hivatalos, hogy az Xbox Series X valamikor novemberben rajtol el, míg a Sony-tól a PlayStation 5 az év végétől lesz kapható. Ezzel még nem nagyon lehet tervezni, mert az új masinákért elvileg mind a két cég sok pénzt kér majd (nem beszélve ugyebár arról, hogy euróból átszámítva nekünk még drágább lesz minden). A VGC azért elkezdett a PlayStation 5 lehetséges megjelenési dátumáról beszélni.

Mind a Sony, mind a Microsoft november elejére-közepére tervez (ez reális: a next-gen Xbox kontrollerének csomagolásán láttunk egy matricát, hogy november 6-a előtt ne értékesítsék és ne tegyék kirakatba…), és ezzel a Microsoft elérheti a célját (előbb jusson a boltokba a Sony-val szemben), így a Sony állítólag tervezett november 13-ai startja is célszerű, mert több játékról hallottuk, hogy pont péntek tizenharmadikától lesz kapható. (Elég csak egy példát mondanunk: Call of Duty: Black Ops Cold War. Igaz, ennek weboldala azt mondja, hogy a next-gen verzió Észak-Amerikán kívül „2020 végén” lesz kapható. Lépéselőny nekik…?)

A Microsoft tehát november első, esetleg második hetével számol, míg a Sony november második hetében gondolkodik. Azért nem későbbi időpontokban, mert ugyebár az Egyesült Államokban van ez a bizonyos hálaadás – ez idén november 26-ára esik, és utána van a fekete péntek, angolul Black Friday, amikor is mindenki eladásokkal tervez, és a két konzolgyártó cég nem akar háttérbe szorulni emiatt. (Ellentétben hazánkban az Alzával, ami tesz az egészre és havonta Black Fridayezik, ami megtévesztő – kapják is a bírságot érte.)

Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője szerint a két next-gen konzol gyártása június végén elkezdődött, hogy az év végi roham során ne legyen készlethiány. Hiába nem lesz akkora probléma az alkatrészhiány, logisztikai szempontból a Sony és a Microsoft is küszködni fog, ugyanis a koronavírus megnöveli a kiszállítási időt, és a megjelenés időszakában a polcok emiatt üresek lehetnek – így mind a két cég repülővel szállíthatja ki a konzolokat.

A második hullám még boríthat mindent. De álljunk meg, nem azt mondta Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója, hogy szeretné, ha a PlayStation 5 világszerte egy időpontban jelenjen meg…?

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu