The Stone of Madness: kőrület [VIDEO]

Na, ezért a szóviccért a pokolra jutunk.

A Merge Games (kiadó) és a Teku Studios (fejlesztő) egy valós idejű taktikai/lopakodó játékot jelentett be PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, Nintendo Switchre és PC-re. A Steamen többet is olvashatuk a játékról. A fejlesztők kapásból hardcore-nak nevezik; történetileg pedig a XVIII. sz. végén, egy spanyol pszichiátrián játszódik a Pireneusokban, egy korosabb jezsuita kastélyban (ami azért pluszban egy inkvizíciós börtönként is szolgál). Öt rejtélyes karakter más-más okból lett bezárva, és kitervelik, hogy miként tudnának lelécelni innen.

Izometrikus szemszöget használ, és válthatunk az irányítható karakterek között. A játékstílusunktól függően lassan megőrülnek, amivel egy Stone of Madness-t (őrület kövét) szereznek, annak negatív hatásaival (paranoia, demencia, erőszakos jelenetek), és ez bizony szépen megemeli a játék nehézségi szintjét is. Fel kell fedezni a környezetet, hogy eszközöket és nyomokat találhassunk (a tárgyak a jövőbeli végigjátszásokban nyithatnak meg új tartalmakat), csak közben kockáztatjuk a bőrünket, mert az őrök nem fognak kegyelmezni. Mindegyik karakter eltérő traumákkal és fóbiákkal kezd, és pozitív skilleket is szerezhetnek, esetleg az épelméjűségüket állíthatják helyre a Stone of Clarity-vel (a megvilágosulás kövének lehetne fordítani). Több cselekedet is ronthat a fóbiánkon vagy lelki állapotunkon, sőt, további betegségek üthetik fel a fejüket. Figyelem: mindegyik játék egy eltérő kastélyt generál, ugyanis részben procedurálisan generált (pl. No Man’s Sky) lesz.

A játékban napciklusok is lesznek – napközben több feladatot végezhetünk mint éjszaka, amikor például kraftolni, pihenni, öngyógyítani lehet, de ekkor kevesebben figyelnek és ilyenkor jobb ötlet több dolgot is megvalósítani… ám lesznek indokok, amik miatt nem nagyon érdemes éjszaka bolyogani. A művészeti stílust Francisco Ge Goya, egy XVIII. századi művész ihlette (környezet, ruházat, karakterek arcai), de a fejlesztők művészeinek stílusával kombinálták ezt. A végeredmény: több kézzel festett jelenet, és többszáz hagyományos animáció.

A The Stone of Madness-t a Broken Lines, a Commandos, a Darkwood, a Desperados III és a Shadow Tactics: Blades of the Shogun ihlette a fejlesztők szerint. A játék tavasszal jön PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, Nintendo Switchre és PC-re.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu