Hivatalos: készül az új God of War: Ragnarok! [VIDEO]

A tegnapi PlayStation-közvetítés során több bejelentést is láthattunk, és ezek közé tartozik az új God of War is, ami God of War: Ragnarok néven fut.

A Sony Interactive Entertainment Santa Monica megerősítette azt, amit lényegében hónapok óta egyfajta nyílt titokként kezelhettünk: Kratos és fia, Atreus nemsokára ismét útra kell, ugyanis a történetük folytatódni fog, minimum három évvel a 2018-as kezdetek után. Itt azért hozzátesszük, hogy ez a kifejezés mit is takar: ugyebár a skandináv, északi mitológiára tette át magát Kratos (előtte ugyanis a görög mitológiára építkezett a sorozat – Kratos maga is egy spártai harcos…), így ebben a témában kell kutakodni. Vagy nem, mert leírjuk: a Ragnarok (magyarul Ragnarök) konkrétan az északi világ végén vívott csatát takarja. Az egyik térfelen Odint és az ő isteneit láthatjuk, míg a másikon az óriásokat, köztük Lokit lelhetjük. Győztes? A mitológia szerint nem lesz, ugyanis minden el fog pusztulni. Tehát ez a harc a végső, mondhatnánk.

Több esemény utal a Ragnarok eljöttére: az egyik Loki és Angrboda három gyermekének (Jormungand, Fenrir és Hél) születése és az istenek kísérletei bezárásukra lenne. Ezek után Baldr halála és Loki megkötözése, majd A Nagy Tél (Fimbulvetr) eljötte is fontos. Nos, Jormungadot (Jörmungandr) láthattuk már – ő az a nagy szerpentin. Baldr = Baldur, őt legyőztük az első részben. A tél pedig… nos, a játék végén, a hazatérésünk során egy havas táj vár ránk egy bizonyos karakterrel. Az pedig elég szépen előrevetítette a folytatást, illetve azt is, hogy az sötétebb arculatot fog magára venni.

A Sony Interactive Entertainment Santa Monica játéka a bejelentés szerint valamikor 2021-ben várhatunk a God of War: Ragnarok megjelenésére. Mi azért kétkedünk: ebből esélyes, hogy egy 2022-es megjelenés lesz PlayStation 5-re. Arra persze kíváncsiak leszünk, hogy Kratos vajon leáll-e Atreus elnevezésével (mert a történet során szinte végig csak BOY-ként, azaz fiúként nevezte meg).

Az előző rész: a 2016-os God of War tesztjét itt olvashatjátok.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu