Teljesen szétkapkodták a konzolt, miután kiderült a PlayStation 5 ára!

Világszerte, amint publikussá vált a PlayStation 5 ára pillanatok alatt elkapkodták a PlayStation 5 készleteket, Magyarországon már szinte nem is lehet kapni sehol.

Talán számítani is lehetett erre, de most meg is valósult a „rémálom”, hogy ahogy kiderült a PlayStation 5 ára és az előrendelői oldalakat publikussá tették, a vásárlók megrohamozták azokat és szinte másodpercek alatt elfogyott több országban is. Nagy-Britanniában például cikkírónk, Dante akarta megrendelni a konzolt és azt tapasztalta, hogy azoknak a webáruházaknak, ahol árusították a PlayStation 5-öt, konkrétan lehalt az előrendelői weboldala. Ilyen üzletlánc-hálózatokról beszélünk, mint a Game.co.uk (lásd a lenti képet), vagy az Argos, tehát nem a helyi kis konzolboltokról.

Amióta a PlayStation 5 előrendelések lehetővé váltak a Game.co.uk webáruházláncban, az előrendelői oldal elérhetetlenné vált.

 

Ami Magyarországot illeti, talán nem meglepő, hogy ott sem rózsás a helyzet. Bármelyik nagyobb, ismertebb online webáruházról beszélünk: Alza, eMag, Média Markt stb. még csak ki sincs listázva a PlayStation 5. A magyar konzolboltok tekintetében még drámaibb a helyzet. Az egyik magyar nagyobb, Pesten, vidéken is értékesítő konzolbolt-hálózat vezetője egy a bolthoz közel álló informátor szerint kerek-perec megmondta az alkalmazottjainak, hogy ők még teljes áron sem fognak PlayStation 5-öt kapni. A döntés oka mögött állítólag az állhat, hogy a Sony nem szállít elegendő készletet a leendő vásárlók számára.

A kecskeméti Konzolkirály vezetőjével beszélgetve megtudtuk, hogy ők már előre felkészültek erre a helyzetre és egy hírlevél-rendszeren keresztül lehetett feliratkozni a PlayStation 5-re. Akkora volt az érdeklődés a PlayStation 5 iránt, hogy a feliratkozók száma többszörösen is meghaladta a PlayStation 5 készlet erejét. Nyilván, amennyiben újabb készletek érkeznek, ismét náluk is kapható lesz az újgenerációs Sony konzol.

Felkerestük a magyarországi Sony képviseletében dolgozó marketingcéget, a Red Lemont is, ahol a Sony-val foglalkozó kollégájuk, Nagy Dániel kérdésünkre elárulta, hogy a magyar Sony-nál is tisztában vannak a hiánnyal, hiszen a sajtó részéről korábban is több megkeresést kaptak és erről rövidesen lesz egy hivatalos állásfoglalás, illetve tájékoztatás is, amelyről oldalunkat is tájékoztatják. Amennyiben ezt megkapjuk, frissíteni fogjuk ezt a cikket a tájékoztatással.

Végül megkérdeztük tőle, hogy nálunk mennyi hivatalosan a PlayStation 5 ára. Az olcsóbb, lemezmeghajtó nélküli PlayStation 5 Digital: 149.990 Ft., a teljes verziónak, a hivatalosan is csak PlayStation 5-nek hívott, drágább verziónak pedig 184.990 Ft. a magyarországi hivatalos ajánlott fogyasztói ára.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu