The Last Guardian: akár jól is futhat PlayStation 5-ön [VIDEO]

A címben használt akár szó nem volt véletlen: kicsit trükközni kell ahhoz, hogy a The Last Guardian frame rate-je megfelelően jó legyen.

A The Last Guardianről csak annyit tudunk mondani, hogy nehéz szülés volt: Fumito Ueda (aki korábban az ICO-val és a Shadow of the Colossusszal már nagyot alkotott) alkotását a Sony az E3-on jelentette be. Csakhogy nem 2013-ban vagy 2014-ben, hanem 2009-ben, így a bejelentés és a megjelenés között eltelt egy konzolgeneráció és hét év (ugyanis 2016 decemberében jött ki a játék PlayStation 3 helyett PlayStation 4-re).

Ezt a játékot is támogatja a PlayStation 5 (szép is volna, ha egy nagyobb PlayStation 4-exkluzív címet nem futtatna a PS5 el!), és akiknek esetleg lemezes kiadásban van meg Ueda agyszüleménye, örülhet: nekik akár 60 FPS frame rate-et is összehozhat a The Last Guardian. Miért csak nekik? A válasz egyszerű: a PlayStation Store-ról vett (digitális) kiadás esetében minden patch automatikusan feltelepítődik, és Trico és a fiú kalandja esetében ez fontos tényezőnek nevezhető.

Az 1.0 verzió ugyanis nem rendelkezik frame rate korláttal. A legelső patch már behozza ezt, így a The Last Guardian a PlayStation 5-ön is csak 30 FPS-re képes, hiába erősebb a konzol. De a „nullás” verzió képes többre is, így pedig az a furcsa szituáció áll fenn, hogy a patchelt kiadás rosszabb teljesítményt mutat fel, mint a „gyári” változat! A lenti videó hatására a PSU is kipróbálta ezt, és ők is hasonló eredményre jutottak.

A PlayStation 5 amúgy több piacon is napokon belül kapható lesz (vagy legalábbis nem: az előrendelt konzolokat át lehet venni a boltokban, de ott vásárolni jelenleg nincs mód – ez a Sony hivatalos direktívája, és erről be is számoltunk), igaz, mi még kimaradunk az első körből, ugyanis a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition is november 19-én jelenik meg Magyarországon.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu