Eredetileg még nagyobb volt a PlayStation 5!

A konzol mérete most már tökéletes, állítja a PlayStation 5 dizájnere…

A The Washington Postnak adott interjújában Yuji Morisawa, a PlayStation 5 tervezője (mármint a külsejéért volt felelős, nem a hardverért) azt mondta, hogy eleinte nem tudta, mire számítson. Tudta, hogy a PlayStation 5 nagyobb lesz a benne rejlő erő miatt, ami pedig a levegő áramoltatására fektetett nagyobb hangsúlyt, emiatt pedig a hőelvezetés megnövelte a konzol méretét. Az első skiccek alapján jóval nagyobb is lehetett volna a konzol, igaz, nem tudta, hogy a Sony mérnökei mit is valósítanak majd meg – ők pedig azt mondták neki, hogy így a PS5 túlzottan méretes lett volna, így az első rajzhoz képest Morisawának össze kellett nyomnia a konzol méreteit.

Most már tökéletes méretűnek gondolja, és ha ennél vékonyabb lett volna, a hőelvezetéssel már bajok lennének, ami pedig a játékost zavarná (mert zaj is lenne). Formájában egy tökéletes vonalat rajzolt köré, és megpróbálta a tökéletes méretet elérni. Neki pedig – érdekes módon – még nincsen birtokában egy PlayStation 5, de ha szerezne egyet, neki mindegy volna, hogy függőlegesen vagy vízszintesen használná azt. Ő tervezte a PlayStation 5 Standard Editiont és a PlayStation 5 Digital Editiont is – az egyiket fektetve, a másikat pedig állva használná.

Hideaki Ishino, a Sony Interactive Entertainment senior alelnöke pedig az AV Watchnak mondta el egy interjúban, hogy bár jelenleg a PlayStation 5 a natív 1440p felbontást nem támogatja (miközben mindkét Xbox Series modell igen), ugyanis a TV-s támogatásra gyúrnak inkább, később megvalósítható ennek a felbontásnak az alkalmazása, ha erre igény adódik. Masayasu Ito, a a Sony hardveres vezetője pedig hozzátette, hogy ez technikailag nem probléma, itt is egy későbbi firmware-frissítéssel megoldható lehet a 1440p (hasonlóan a PS5-ös játékok USB-s tárolásához, ugyanis játszani onnan nem lehet).

Joey Chiu pedig a Twitteren mutatta meg a PlayStation 5-jét, amihez a Sony egy üzenetet mellékelt. Ebben azt írta a cég, hogy „A türelem erény. Ez a tiéd.” Utána pedig a konzol szlogenje („Játék korlátok nélkül”). Ő miért kapott a Sony-tól csak úgy repikonzolt? A válasz pofonegyszerű: Chiu volt az első, aki sorban állt a PlayStation 4-ért és a PlayStation 4 Pro-ért. A cég pedig megjutalmazta a kitartásáért és türelméért.

A PlayStation 5 hazánkban november 19-én startol el.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu