Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia!

A nyugaton már egy éve elstartolt streamelő szolgáltatás immár hazánkban is használható – a Google nem adja fel.

A WCCFTech egy sajtóközleményt kapott a Google-tól, amiben a cég megerősíti, hogy nyolc új európai országgal bővítette a játékok streamelésére tervezett szolgáltatás lefedettségét. A közlemény szerint a Google azért hozta létre a Stadiát, hogy a játékok könnyebben hozzáférhetőbbé váljanak (mondjuk, ha a szolgáltatás becsődöl, vagy nem működik, akkor a hozzáférés is odaveszik), mert nem kell venni új hardvert a játékhoz – a Google szerverei végzik el a játékhoz szükséges feldolgozást, így a laptopunkon, PC-nken, támogatott mobiljainkon és tableteinken is mehet a játék. (De az új Chromecaston például nem. És az a Google hardvere. Azért van itt fejetlenség…)

Állítólag nem kell várni arra, hogy a Stadia működjön, mert nem kell várni a letöltésekre és a frissítésekre, de a konzolok a pihenő módjukban ezt meg tudják csinálni, így a marketinges szövegnek úgy általában véve sok értelme nincs. De a Google kiemelte, hogy most több millió, eddig eszköz hiányában játszani nem tudó embernek van lehetősége kipróbálni a Stadiát, ugyanis Ausztria, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia és Svájc területén is elindult a rendszer.

Az új felhasználók egy hónapig ingyenesen kipróbálhatják a Stadia Pro-t, amivel a Hitman 2, a Hello Neighbor: Secret Neighbor, az Into the Breach, a Kine, a Monster Jam Steel Titans és az Everspace is játszható. A havidíj amúgy 3 ezer forint, és ez szükséges a nagyobb felbontáshoz is, és így például a Splash Damage-től az Outcasters, illetve az Uppercut Gamestől a Submerged: Hidden Depths is játszható.

Úgyhogy most már ki lehet mondani: errefelé is elindult a Google Stadia, de azért nem mindenhol van megfelelően gyors internetkapcsolat hozzá. Így például egy faluban nem biztos, hogy rendelkezésre áll egy 10 megabites kapcsolat, de a jó játékélményhez a közel levő szerver is kell (különben input lag vár ránk).

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu