Íme a Mario Kart… a Haloban?! [VIDEO]

És lehet is indítani a stoppert: vajon a Nintendo mikor húzza elő az ügyvédes kártyáját a paklijából?

A Mario Kart PC-s felbukkanására kb. annyi esélyünk van, mint a lottón nyerni. (Itt most nem az emulációra gondolunk, hanem hivatalos PC portra/megjelenésre!) Ezt akarta egy moddoló áthidalni. InfernoPlus tavaly már csinált egy hasonlaón hajmeresztő kombinációt (Dark Souls x Halo), de most úgy gondolta, hogy Master Chief világába elhozza a gokartos versenyzést, főszerepben a Mario Kart 64 pályáival.

A Halo Kartban öt pályát találhatunk a Nintendo 64-es versenyzős játékból, kicsit persze finomhangolva, hogy aztán a Spartanok egymásnak essenek. Persze nem a Mario univerzumban használt fegyvereket vetik be (azt már elképzelni is vicces, ha Master Chief egy kék teknőspáncélt hajítana el…), hanem a Halo világából ismert „áldásokat”. A verseny kezdetekor egy lobbiba spawnolunk, és itt a pilótafülkébe kell ülnünk – tizenkét mini Warthog áll rendelkezésre, így mindenkinek jut járgány. Aztán a rajtvonalra rak minket a mod, és onnantól már csak az lesz a kérdés, hogy ki teljesíti a leghamarabb a három (vagy akár tíz) kört az adott pályán.

Természetesen a Halo multiplayer fizikája sem maradt el, így a szaltók és robbanások itt is természetes velejárói a versenyeknek. Ahhoz, hogy a mod működhessen, szükségünk lesz a Halo: Combat Evolvedra. Nem, nem a Halo: The Master Chief Collectionről beszélünk, hanem az eredeti PC portról! Erre telepítsük rá a Halo Custom Editiont, ellenőrizzük, hogy 1.10-es verzión vagyunk-e, és InfernoPlus Patreonján elolvashatjuk a további telepítési lépéseket.

Viszont a Nintendo által alkotott pályákról van szó, így érdemes lesz sietni, mert biztosan meglépik az általuk oly gyakran használt cease-and-desist megközelítést, ami révén a mod mihamarabb el fog tűnni a nyilvánosság elől, hogy InfernoPlus ne ügyvédeket kapjon a nyakába. Addig beágyaztunk egy közel négy órás közvetítést a modból, így lehet a legjobban átélni, hogy mire is lehet számítani…

Forrás: PCGamer, PCGamesN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu