Remastert kaphat a Legacy of Kain: Soul Reaver?

Régóta nem láttunk új részt a Legacy of Kain-sorozatban, de legalább egy felújítás készülhet, ha hihetünk a mostanában felbukkant pletykáknak.

 

A franchise egyik legsikeresebb része volt a Legacy of Kain: Soul Reaver, ami modern hardveren egy visszatérésre készülhet, állítja az XboxEra podcasten a műsor egyik társalapítója, Shpeshal Nick. Szerinte később történhet a bejelentés, így vagy a Gamescomon (tehát augusztus végém), esetleg a The Game Awardson (azaz december első felében) lehet szó a bemutatóról.

Itt viszont körül kell járni, hogy egyáltalán kié is a Legacy of Kain licenc. A PlayStationre és PC-re 1999-ben, a SEGA Dreamcastre pedig 2000-ben megjelent játékot a Crystal Dynamics (a SEGA utolsó konzoljára pedig a Nixxes Software BV) fejlesztette, és a kiadó az Eidos Interactive volt. Az Eidost felvásárolta anno a Square Enix, így lényegében az egész a japán kiadó tulajdonában van tokkal-vonóval és Raziellel (aki a Legacy of Kain: Soul Reaver főhőse volt).

És itt jön egy érdekesség: Raziel karakterét, továbbá magát a játékot egy bizonyos Amy Hennig hozta létre/rendezte. Igen, ugyanaz a személy, aki aztán az Uncharted létrehozásában volt kulcsfontosságú, majd sajnos az Electronic Artsnál elbukott az egyjátékos Star Wars-projektje, a Ragtag, miután a kiadó bezárta a játékot fejlesztő Visceral Games-et… (és azért Hennig a Blood Omen: Legacy of Kain létrehozásában is szerepet játszott, így a Soul Reavert megelőző történeten is dolgozott; de ő volt például a Jak 3 rendezője is)

A Legacy of Kain: Soul Reaver egy korrekt külső nézetes akció-kaland játék volt, ami 1500 évvel a Blood Omen története után játszódott. Röviden a sztori: Kain, a vámpírlovag második emberével, Raziellel végez, aki így vámpírból kísértet lesz. Feltámasztja a The Elder God néven futó idős isten azzal a céllal, hogy gyűjtse be a lelkeket és álljon bosszút Kainon. Az egészet megspékelte, hogy két világ között váltogathattunk a játékmenetben.

Mindez még nem hivatalos, de érdekes húzás lenne a Square Enixtől.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu