Death Stranding Director’s Cut: ha eddig nem volt elég nehéz… [VIDEO]

A Sony stratégiájának egyik új eleme lesz a bővített újrakiadósdi. A Ghost of Tsushima mellett a Death Stranding is hasonló „rendezői változattal” jut el hamarosan a boltokba.

 

A PlayStation Blogon olvashatjuk, hogy a Death Stranding PlayStation 5-ös verzióját kicsit kibővíti a Kojima Productions. A PlayStation 5-tel rendelkezők a DualSense kontrolleren érzékelhetik a környezeti hatásokat a haptikus visszajelzésnek köszönhetően, továbbá a kontroller ravaszain ellenállást tapasztalhatunk, amivel jobban elmerülhetünk a nyugati utazásunkban.

Ha rendelkezünk a megfelelő headsettel, három dimenziós audiót is kaphatunk, így térben is hallhatjuk, hogy hol ki, mi támadna ránk. Aztán a töltési időkről se feledkezzünk meg: majdnem azonnal betöltődik minden az SSD-nek köszönhetően. Két grafikus módot is kapunk: a Performance Mode nem natív 4K felbontást kínál (felskálázott), de cserébe másodpercenként 60 képkockával fut Sam „Porter” Bridges, a Fidelity Mode pedig natív 4K felbontást ad ultraszélés-, és HDR-támogatással. (Itt értelemszerűen a frame rate csökken.)

A Ghost of Tsushima Director’s Cut után itt is pontosan ugyanúgy ellenszenves lépéssel lépett elő a Sony Interactive Entertainment. Röviden: nincs ingyenes frissítés. Hosszabban: ha megvan a Death Stranding alapkiadása PlayStation 4-en, frissíthetünk a PlayStation 5-ös Digital Deluxe kiadásra… 10 dollárért/euróért (forintban kb. 3600-ért). Csak így frissíthetünk, így itt is fizetni kell a PlayStation 5-ös funkciókért.

Új fegyverek, felszerelés, járművek és játékmódok (pl. Fragile Circuit, versenyzéssel) is lesznek (és a PC-s verzióban látott Cyberpunk 2077-es és Half-Life-os tartalmak sem lesznek kispórolva!), továbbá a kezelőfelület is javulni fog. A Friend Play és a ranglétrák is jönnek új funkciókként, de ezekről csak később fogunk többet hallani. De addig is biztosra vehetjük, hogy lesz Very Hard nehézségi szint a Death Stranding rendezői változatában: erről maga Kojima Hideo írt a Twitteren.

A Death Stranding Director’s Cut szeptember 24-én fog megjelenni PlayStation 5-re. Az alapkiadás (amiből lesz lemezes verzió is) 50 dollár/euró (kb. 18 ezer forint), a névből adódóan digitális Digital Deluxe változat pedig 60 (kb. 22 ezer forint) lesz. Lesz egy órányi új zene is Ludvig Forsselltől, aki a Twitteren megerősítette ezt.

Forrás: Gematsu, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu