Steam Deck: cserélhető SSD, törekedtek az analóg karok minőségére is

A Valve Steam Deck esetében nem akar ugyanabba a hibába esni,  mint amibe a Nintendo a Switchen található Joy-Conokkal.

 

A Redditen egy jövőbeli felhasználó megosztott egy rövid levelezést, amit Gabe Newellel, a Valve vezetőjével ejtett meg. Az egyik kérdése az volt, hogy a Steam Deckben (vagy legalábbis annak közép-, és felsőkategóriás modelljében) található SSD kicserélhető lesz, amire Newell azt írta, hogy M.2 2230-as slotot alkalmaztak a hordozható PC-ben, és egy másik kérdésre egy rövid igent kapott a kérdést feltevő illető: az alap, 399 dolláros/419 eurós modellen is lesz ilyen slot.

Felhívnánk a figyelmet arra, hogy a Steam Deckben levő SSD-ket nem cserélésre tervezték, így a későbbiekben ezzel a garanciánk bukását vállalhatjuk, viszont azt se felejtsük el, hogy ez (illetve a 16 gigás LPDDR5 RAM) jövőre tervezett hardver, mert azért mostanában még nem nagyon lehet önállóan ilyen, meglepően kis méretű SSD-t kapni, vagy ha igen, akkor azért egy-két testrészünket is el kéne adni.

Yazan Aldehayyat, a Valve hardveres mérnöke pedig az IGN-nek azt nyilatkozta, hogy a Steam Deck megbízhatóságával kapcsolatban nagyon sokat teszteltek. Úgy gondolja, hogy a platform jól fog működni, az emberek pedig örülni fognak neki, és jó vételnek tartja. Értelemszerűen idővel minden alkatrésze el fog romlani, de ennek ellenére a vásárlók elégedettek lesznek. John Ikeda, aki pedig a Steam Deck egyik tervezője, azt állítja, hogy a Valve jól ismert teljesítménybeli eredményekkel rendelkező komponenseket választott, mert a cég nem akart kockázatot vállalni, így a fogyasztóknak sincs mitől tartania.

Ez a téma egyértelműen a Steam Deck analóg karjaira vonatkozik: ezeknek ugye a Sony és a Nintendo hardverében ott a hajlam arra, hogy magától egy irányba tartson, ami pontatlanságot eredményezhet a játékmenetben. A Valve pedig alapból úgy tervezett, hogy ez ne legyen annyira gyakori probléma, vagy ha mégis hibás lenne valamelyik analóg kar, akkor ez csak hosszabb, tartósabb használat után bukkanjon fel.

Így talán nem lesz per a Valve ellen.

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu