Steam Deck: alacsonyabb frame rate, de eddig minden elfutott rajta

A Valve szerint a Steam Deck eddig egyetlen alkalommal sem futott olyan hibába, hogy túl gyenge teljesítménnyel futna (vagy akár el sem indulna rajta)…

 

A Steam Deckről a bejelentése óta több alkalommal is beszámoltunk. A hordozható AMD Ryzen Zen 2 processzort és RDNA 2-es GPU-t használó Van Gogh APU legalábbis jelenleg úgy tűnik, hogy biztosítja a Valve számára a hordozható teljesítményt, igaz, számunkra valamelyest borsos áron. Persze még kérdéses, hogy a jövőben mennyire lesz képes Gabe Newell masinája lépést tartani a gépigénnyel, de ez még a jövő zenéje.

De ne számítsunk sok új játék esetében 60 FPS-re. Miért? A Valve maga nem ezzel tervezett. A PCGameren olvashatjuk, hogy mit is mondott Pierre-Loup Griffais, a Steam Deck egyik fejlesztője. Szerinte biztosan vannak olyan emberek, akik a nagy frame rate-et és felbontást kedvelik a többi platformon, viszont ezek a tartalmak le fognak skálázni 800p felbontásra 30 Hz-en, és ez megfelelően fog működni. (Ne feledjük, a kijelző felbontása ennyiben van limitálva, így nem 1080p-t kapunk a Steam Decken.)

Griffais szerint, ha az emberek elkezdik a képminőséget előnyben részesíteni, akkor a Valve talán kérdőjeles helyzetben lehet majd, de nem látja úgy, hogy ez komolyabban előfordulna napjainkban. A hordozható PC esetében ez az első alkalom, hogy a Valve elérte azt a teljesítményt, ahol gond nélkül tudják futtatni a legújabb generációs játékokat. Tehát a teljes Steam-könyvtár (a jelenlegi!) futtatható, és nem nagyon találtak olyan címet, amit nem tudtak megfelelően futtatni a platformon, aminek kezelőfelülete a Steamen le fogja majd cserélni a nem nagyon használt Big Picture módot. (Tényleg, van, aki azt gyakrabban nyúzta?)

A Steam Decket az év végén kezdi a Valve kiszállítani az előrendelőknek. Csak a középső és a csúcskategóriájú modellben találhatunk NVMe SSD-t, igaz, abból is egy komolyabb modellel érkezik majd a PC, aminek dokkjáról a Valve-nak még kellene valamit mondania.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu