Steam Deck: a Valve tisztázta a 30 FPS-sel kapcsolatos kommentjét [VIDEO]

A Steam Deck hordozható számítógép bár felbontásában korlátozva lesz (maximum 800p-t tud a kijelzője miatt), de a frame rate tekintetében nem biztos, hogy akkora lemaradásban lesz.

 

Néhány napja már beszámoltunk arról, hogy a Valve 30 FPS-re tervezte a Steam Decket, így a 60-at megszokó játékosok kicsit lassabb tempóban részesülhetnek, ha Gabe Newell készülékének bármelyik, kizárólag a tárhelyben eltérő típusát felkapja. Pierre-Loup Griffais, akitől a 30 Hz-es komment származik, tisztázni szerette volna az ügyet, így a Twitteren ezt meg is tette.

Griffais szerint a 30 FPS-es cél a teljesítmény tesztelése során megnevezett padlónak számít a Valve-ban. Minden eddig tesztelt játék stabilan elérte, sőt, át is lépte ezt a frame rate-et. A Steam Deck rendelkezni fog egy beépített FPS-t korlátozó opcióval, hogy jobb egyensúlyba hozhassuk a teljesítményt a handheld PC akkumulátorának élettartamával.

De ezt leszámítva mondhatjuk, hogy játékfüggő, hogy mi éri el a 60 FPS-t, és mi fog másodpercenként 30 képkocka környékén futni. Mondjuk egy Unreal Tournament (mindegy, hogy melyik, még a legújabb, a Fortnite miatt hátrahagyott free-to-play rész is) lazán hozni fogja a szintet, de mondjuk a DOOM Eternalnál már nem biztos, hogy ezt elérhetjük nagyobb beállításokon.

Aztán egy lenti videóban az IGN jóvoltából a Valve egyik tervezője, Scott Dalton elmagyarázta, hogy milyen a Steam Deck egyedi tapipadja és giroszkopikus kezelése. A kapacitív analóg karok és a giroszkóp párosával ki és be is lehet kapcsolni a giroszkopikus célzást és a mozgással történő kezelést. Ha nem használjuk a kart, akkor szabadon lehet mozogni, de az analóg karral körül lehet nézni, és amíg a hüvelykujjunk a kontrolleren van, bármelyik irány lenyomása nélkül a mozgásérzékelő kezelés is alkalmazható.

Egyszerre a kettő is használható. El lehet nézni egy irányba, és le lehet tekinteni egy fordulat elvégzése közben. Viszonylag könnyű lesz a teljes karunkat használni egy precíz mozdulat kivitelezése érdekében: például, ha egy célpontunk átrohan előttünk és egy fejlövés érdekében „le kellene követni”, egy kis idő után már természetesnek hat az irányítás.

Akinek mákja volt, decemberben talán már hozzá is juthat a Steam Deckhez, ha elő tudta rendelni időben azt.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu