Menekül a Twitterről az Activision Blizzard botrányos kommentjéért felelős embere

Fran Townsend volt az, aki nem fogadta valami jól azt, hogy Kaliforniában államilag indult az Activision Blizzard ellen egy per.

 

Townsend is fenn volt a Twitteren. Ez eddig nem is volt baj, de rövid idő alatt elnyerte az internet haragját, holott nem sok időt töltött el eddig a Bobby Kotick által vezetett kiadónál. Márciusban ült a céges ügyekért felelős alelnöki poszt székébe, előtte pedig az Egyesült Államok Clinton és Bush kormányaiban is dolgozott az igazságügyi minisztériumban, de a belbiztonságért és a terrorizmus elleni küzdelemért felelős elnök assisztenseként a terroristák elleni harcban is nagy része volt (2004-ben kapta ezt a posztot…), főleg a hírszerzés tekintetében.

Josh Allen, a World of Warcraft közösségi menedzsere a Twitteren azt írta, hogy Townsend fiókjának törlése a kiadón belül zajló botrányok elismerését jelenti, viszont nem hajlandó átlátni, hogy milyen háborús bűnöket követett el a Bush-kormány tagjaként (nem ismeri ezt el), és ez ez talán meg is mutatja, hogy az Activision Blizzardon belül mekkora momentum van az alkalmazottak részéről a változás miatt. Allen szerint a „szakszervezet” hangos, dühös, és még csak most kezd belelendülni.

Daniel Peterson, az Overwatch kezelőfelületéért és felhasználói élményéért felelős Activision Blizzard alkalmazottja pedig azt válaszolta Townsendnek, hogy egy órát azzal töltött el egy hete, hogy meghallgatta az alkalmazottak szívszorító fájdalmát és dühét, és egy, a The Atlanticin olvasható cikk retweetjével foglalkozik (ebben a téma a szivárogtatás, angolul whistleblowing volt), miközben nyaral. Szerinte Townsend aktívan megégette azokat az embereket, akik egyenlőséget és biztonságot akarnak, miközben a cégbe vetett bizalmat sikerült lerombolnia…

Ez egy napon történt Bobby Kotick első reakciójával (ebben ő elítélte Townsend reakcióját is), és elég szépen fel is húzta a Twittert használó embereket. Tizenhét retweet, 78 like… és kb. 1600 válasz. Ez mindent elmond. Nos, és a vicc? Azt írta, hogy az amerikai katonák Afganisztánból történő kivonása tragédiával végződik, illetve Iránt felelősségre kell vonni a disszidálók meggyilkolása és elrablása miatt…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu