Danny DeVito Pingvin képregényt ír a Batman gonosztevőjének 80. évfordulójára

MOZI HÍREK – A Batman visszatér sztárja, Danny DeVito összeáll a DC Comics-szal, hogy egy Pingvin-központú történetet írjon a Gotham City Villains Anniversary Giant 1. számához.

 

Danny DeVito újra feleleveníti ikonikus Pingvin-szerepét Tim Burton szuperhősfilmjében, a Batman visszatérben folytatásában. Bár a színész fizikailag nem fogja felvenni a cilindert és a monoklit, őt szerződtették, hogy írjon egy teljesen új, Pingvin-központú képregényt, amely a monoklis főgonoszra koncentrál. A történet a DC Gotham City Villains Anniversary Giant 1. számához készül, amely november 30-án kerül forgalomba.

Az eredeti 1992-es Batman visszatér című filmben Danny DeVito alakította Michael Keaton Batmanjével szemben Oswald Cobblepotot, a szó szerint pingvinek által felnevelt pszichopatát, aki bosszút akar állni a gyerekkori elhagyatottságáért. Bár Jack Nicholson Jokerének után helyt állni nagy kihívás volt, de DeVito így is brillírozott ebben a szerepben, és a Pingvin alakítása is az egyik legjobb főgonosz-ábrázolásként vált ismertté. Ez egyben DeVito egyik legnépszerűbb szerepe is.

Pingvin megjelenése az új képregényben egyben tisztelgés is a karakter 80. évfordulója előtt. A jól ismert főgonosz először az 1941-es Detective Comics 58. számában tűnt fel, amelyet Bill Finger és Bob Kane készített. Azóta Batman egyik legmaradandóbb ellenfeleként tartják számon, és továbbra is gyakran megjelenik a DC különböző médiumokban megjelenő projektjeiben. Az elmúlt években Robin Lord Taylor alakította a Gotham című előzménysorozatban, Colin Farrell pedig a jövő évi The Batman című filmben hozza vissza Pingvint a mozivászonra.

Eközben Tim Burton Batman-filmjeinek mitológiáját tovább bővíti majd egy különálló Batman ’89 képregénysorozat, amelynek nemrég debütált az első száma. A képregény ott folytatódik, ahol a Batman visszatér abbamaradt, és a filmek valódi folytatásaként szolgál. A korai rajzok még azt is elárulták, hogy először láthatjuk a filmekben soha nem látott Billy Dee Williams-féle Kétarcot; bár Williams játszotta Dentet Burton Batmanjében, de a Batman Foreverben a szerep Tommy Lee Jones-szal teljesedett kis.

A Batman ’89-et Sam Hamm forgatókönyvíró (Batman, Batman visszatér) írta, és Joe Quinones (Dial H for Hero) illusztrálta.

A Gotham City Villains Anniversary Giant No. 1. számában Wes Craig író/művész, G. Willow Wilson, Phillip Kennedy Johnson, Joshua Williamson, Stephanie Phillips, Dan Watters és Mairghread Scott írók, valamint Dan Mora, Emma Rios, Riccardo Federici, Max Raynor, Max Fiumara, Skylar Patridge, Ariela Kristantina, Khary Randolph, Jill Thompson, Christian Ward, Gabriel Walta és mások közreműködnek. Azt nem pontosították, hogy melyik művész dolgozott DeVito pingvines történetén.

A rajongók akkor vehetik kézbe a Gotham City Villains Anniversary Giant No. 1-et, amikor 2021. november 30-án a képregényboltokba kerül.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu