Az Alien 5 nem jött össze, mert Ridley Scott látta a Chappie-t?

MOZI HÍREK – Neill Blomkamp rendező azon tűnődik, vajon Ridley Scott reakciója a 2015-ös Chappie-re vezetett-e az Alien 5 elmaradásához.

 

A District 9 rendezője, Neill Blomkamp Alien 5 filmje, ami lehetett volna, mindig is elszalasztott lehetőség lesz az ikonikus sci-fi franchise rajongóinak szemében. Sajnos úgy tűnik, hogy a projekt soha nem fog megvalósulni, és Blomkamp most egyenesen az egyik saját alkotására hárította a felelősséget: Chappie.

Bár a filmes ezt mosolyogva mondta, van némi komolyság a dolog mögött, hogy a legendás rendező, Ridley Scott látta a Neill Blomkamp 2015-ös sci-fi akciófilmjére, a Chappie-re adott reakciókat, és végül úgy döntött, hogy nem ő a megfelelő ember a gyeplőre. Blomkamp Alien 5 című filmjének egy időben zöld utat adott a Fox, a stúdió pedig megerősítette a hírt, és elárulta, hogy Blomkamp filmje az eredeti négy Alien-film folytatása lesz. Bár, Scott kifejezte érdeklődését Blomkamp Alien 5-re vonatkozó ötletei iránt, a dolgok akkor dőltek össze, amikor a projektet 2015-ben törölték, a Chappie rendezője szerint az érző robotra adott kritikai reakciók miatt történhetett ez meg.

A Neill Blomkamp által rendezett és Blomkamp és Terri Tatchell által írt Chappie Johannesburgban játszódik és forog, és egy rendőrrobotot követ, akit gengszterek fognak el. Az öntudatra ébredt robotot, akit Chappie-nek neveznek el, a gengszterek felnevelik, hogy segítsen nekik a bűnözésben, de hamarosan megtanulja, hogy saját magának kell éreznie és gondolkodnia. A Sharlto Copley, Dev Patel, Hugh Jackman, Ninja, Yolandi Visser, Jose Pablo Cantillo és az Alienből ismert Sigourney Weaver főszereplésével készült Chappie-t rosszul fogadták a kritikusok, akik bár érdekesnek találták az ötleteket, kritizálták Blomkamp narratív megközelítését.

Bár nem tudni, hogy a Chappie-re adott reakciók közrejátszottak-e az Alien 5 törlésében, Blomkamp mindenesetre úgy véli, hogy ez a helyzet, és az időzítés is összhangban van. Az Alien 5-öt februárban jelentették be, a Chappie márciusban jelent meg, az Alien 5-öt pedig októberben törölték. Ez aztán a véletlen egybeesés…

A rendező arról is beszélt, hogy sajnálja Sigourney Weavert, aki elismerően nyilatkozott Blomkamp folytatásos ötletéről, valamint arról, hogy meglepte, hogy a Fox a rajongók pozitív visszajelzései ellenére a projektet kidobta. „Rosszul éreztem magam Sigourney miatt is, mert nagyon tetszett neki, amit én hoztam elő” – mondta. „Úgy éreztem, hogy [a] közönség számára, akik szerették az Aliens-t, lehetőség lett volna még egy filmet csinálni Sigourney-vel, oly módon, hogy talán kielégítette volna azt, amit az emberek kerestek, és amit szerintem én is kerestem”.”

„Aminek nincs értelme, az az, hogy úgy érzem, a közönség ezt akarta, szóval furcsa, mert a Fox sosem utasítaná vissza a pénzt” – tette hozzá Blomkamp.

Sajnos Blomkamp cáfolta azokat a pletykákat, miszerint az Alien 5 visszatérne, mondván: „Biztos vagyok benne, hogy sok filmet fognak készíteni azzal az IP-darabbal, csak én nem leszek benne”, és tovább folytatva jelezte, hogy akkor sem térne vissza a projekthez, ha a stúdió és Ridley Scott ezt akarná. „Utána nem, nem, nem, nem, ebből nincs visszatérés” – mondta. „Nem fogok két évig dolgozni egy filmen, aztán kihúzzák alólam a talajt, aztán elmegyek sörözni. Pontosan ezért nem akarok soha többé mások anyagán alapuló IP-t csinálni”.”

Az Alien 5 sikertelensége ellenére Neill Blomkamp továbbra is elfoglalt: a filmkészítő nemrég jelentette meg a természetfeletti horrort, a Demonicot. Nemrég azt is bejelentette, hogy sci-fi főművének, a District 9-nek a folytatása is fejlesztés alatt áll. Ami az Alient illeti, most egy tévésorozaton dolgoznak az FX számára, a projektben Noah Hawley és Sir Ridley Scott is részt vesz. Ezt a The Guardian írta meg nekünk.

Forrás: The Guardian

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu