Bizonytalanság a NetherRealm Studiosnál: háttérbe helyeződik az Injustice?

A NetherRealm stúdió tulajdonosa körül nem tisztázott még teljes mértékben a jövő, így Ed Boonék sem nagyon haladnak úgy, ahogy talán eredetileg szerették volna.

 

A VentureBeatnek író Jeff Grubb szerint a NetherRealm Studios jelenleg prioritást adott a Mortal Kombat 12-nek ahelyett, hogy az Injustice 3-at megvalósítaná, ugyanis a WB Games körül nem olyan konkrét a jövő. Grubb úgy véli, hogy a Mortal Kombat új felvonását biztonságosabb megvalósítani, hiszen az Injustice rengeteg, főképp DC Comics-karakterrel rendelkezik, és azokat egyesével licencelni kell, ezt pedig alapvetően megbonyolíthatja az a forgatókönyv, ha a Warner megszabadul a NetherRealmtól. És mivel a Mortal Kombat Ed Boonék agyszüleménye, itt azért nem kell a jogi helyzet miatt aggódniuk.

Grubb azt mondta az előző bekezdésben linkelt videóban, hogy a Mortal Kombat 12 megvalósítása azért is lenne logikus elhatározás, mert a franchise pénztermelő, és a stúdió is tudja jól, hogy ezzel rövid úton profitot termelhetnének. A Mortal Kombat 11 is hozta a formát, így a tizenkettes epizód esetében sincs akadálya a jó értékesítéseknek. És ugye eközben nem kell például Batman vagy Superman karakterét használni, hiszen a licencelés nagy galibát okozhatna a NetherRealmnak.

Júliusban a WB Games cáfolta a pletykákat, miszerint el akarják adni a NetherRealmot, miután a Windows Centralnak író Jez Corden egy olyan dokumentumról beszélt, amiben meg lett említve az eladásra feltett cégek között a TT Games is (akik ugye a LEGO-játékokért felelősek mostanság). Erre mondta be a Warner szóvivője, hogy a TT Games és a NetherRealms is marad a Warner Bros. Games alatt, így a Warner Media Discovery egyesülés következtében ők nem fognak kihullani a pixisből.

Úgyhogy aki esetleg a DC-s karakterek következő bunyójára várna, lehet, hogy csalódni fog. Erre csak akkor térhet vissza Ed Boon, ha a Warner-Discovery fúzió lezárul, és ő is marad a helyén, hiszen ekkor már nem lenne akadály az Injustice folytatása előtt.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu