Trump új közösségi oldalt indít TRUTH Social néven

Donald Trump volt amerikai elnök bejelentette, hogy TRUTH Social néven új közösségi médiahálózatot tervez indítani. Már megint egy hazug ember követeli leghangosabban az igazságot.

 

Trump azt mondta, hogy a platform „szembeszáll a nagy tech cégek zsarnokságával”, azzal vádolva őket, hogy elhallgattatják az ellenzéki hangokat az Egyesült Államokban. A közösségi média kulcsszerepet játszott Trump úr Fehér Házért folytatott harcában, és elnökként a kedvenc kommunikációs eszköze volt. Trumpot azonban kitiltották a Twitterről és felfüggesztették a Facebookról, miután támogatói megrohamozták az amerikai Capitoliumot.

A közösségi médiavállalatok Trump elnöksége alatt végig nyomás alatt voltak, hogy betiltsák őt, mivel a posztjait sértőnek, uszítónak vagy egyenesen valótlanságokat terjesztőnek találták (joggal – a szerk.). Tavaly a Twitter és a Facebook elkezdte törölni néhány posztját, vagy félrevezetőnek minősítette őket, például az egyikben azt állította, hogy a Covid „kevésbé halálos”, mint az influenza.

A tiltásról vagy felfüggesztésről szóló döntést a januári zavargások után hozták meg, amelyek egy olyan beszédet követtek, amelyben megalapozatlanul állította, hogy választási csalás történt. A zavargásokra reagálva Trump úr „hazafiaknak” nevezte a Capitolium ostromlóit, és nem mutatta jelét annak, hogy elfogadná a választás eredményét, aminek hatására a Twitter és a Facebook úgy döntött, hogy túl kockázatos lenne engedélyezni, hogy továbbra is használhassa az oldalaikat.

 

Donald J. Trump-ot, Amerika 45. elnökét bannolták

 

Azóta Trump és tanácsadói utaltak arra, hogy egy rivális közösségi oldal létrehozását tervezik. Az év elején elindította a From the Desk of Donald J Trumpot, amelyet gyakran blogként emlegettek. A honlapot kevesebb mint egy hónappal az indulása után végleg bezárták, miután csak töredékét vonzotta annak a közönségnek, amelyre a már létrehozott oldalakon keresztül számíthatott volna. Vezető tanácsadója, Jason Miller szerint ez „csak kiegészítője volt a szélesebb körű erőfeszítéseinknek, amelyeken dolgozunk és dolgoztunk”.

Legújabb vállalkozásának korai változata, a TRUTH Social a jövő hónapban nyitja meg kapuit a meghívott vendégek előtt, és 2022 első három hónapjában „országos bevezetésére” is sor kerül – áll a Trump Media & Technology Group (TMTG) közleményében. „Olyan világban élünk, ahol a tálibok hatalmas jelenléttel rendelkeznek a Twitteren, a kedvenc amerikai elnöküket azonban elhallgattatták” – írta Trump úr. „Mindenki azt kérdezi tőlem, miért nem áll ki valaki a Big Tech ellen? Nos, hamarosan megtesszük!” – tette hozzá.

Jaj nekünk – tesszük hozzá (a szerk.).

Forrás: BBC News

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu