A Kaptár – Raccoon City visszavár rendezője RE4-es elemeket akar beépíteni a folytatásba

MOZI HÍREK – Úgy tűnik, hogy Avan Jogia visszatérhet Leon S. Kennedy szerepében, hogy megmentse az elnök lányát, ha A Kaptár – Raccoon City visszavár végül folytatást kap.

 

 

A mozikban december 2-án debütáló film a Resident Evil-sorozat újabb rebootja, és semmi köze a Milla Jovovich főszereplésével készült korábbi részekhez. Ahogy a trailer is mutatja, sokkal inkább hű a videójátékokhoz, hiszen a Resident Evil 1 és 2 karakterei és eseményei is szerepet kapnak benne.

A film író-rendezőjének, Johannes Robertsnek már van elképzelése arról, hová szeretné elvinni a sorozatot, ha A Kaptár – Raccoon City visszavár elég jól teljesítene a kasszáknál ahhoz, hogy zöld utat kapjon a folytatás. Az SFX-nek adott interjújában beszélt az új filmről és a történet lehetséges jövőjéről. Roberts ragaszkodik a tervhez, miszerint a játékokból merít inspirációt, és azt ígéri, hogy a Resident Evil 4 eseményei is előkerülhetnek a Welcome to Raccoon City 2-ben.

„Nagyon is el tudnám képzelni, hogy [a Resident Evil 4] része legyen a következő epizódnak. Rengeteg érdekes történet és apró részlet van, amit belevittünk ebbe a filmbe, de csodálatos lenne kibővíteni. Akadnak olyan karakterek a játékban, akiket nem használtunk fel, de szívesen átültetnénk őket a filmvászonra a következő részben. A Resident Evilnek van egy másik oldala is a Village és a Resident Evil 7 kapcsán, ami egy sokkal sötétebb, borzalmasabb világot mutat be.”

A Resident Evil 4-ben Leon Kennedy is játszható karakter, akit ezúttal Ashley elnök lányának megmentésére béreltek fel, így érdekes lenne látni, hogy ez a szerep bekerül-e a filmbe. Azzal, hogy Johannes Roberts a Resident Evil 4-et az alapjáték-sorozat legutóbbi, hetedik és nyolcadik része mellett említette, azt sugallja, hogy mindezen játékok elemei összeállhatnak, hogy ezekből épüljön fel a Resident Evil: Welcome to Raccoon City 2 története.

Érdemes megjegyezni, hogy Roberts olyan, az első filmben nem használt karaktereket is megemlít, akik a folytatásban még előkerülhetnének. Barry Burton, a rajongók egyik kedvence, aki nagy szerepet játszott az eredeti videójátékban, feltűnően hiányzik a trailerekből. Ugyanez mondható el Rebecca Chambersről, egy másik karakterről, akinek az eredeti játékban is fontos szerepe volt, mielőtt a Resident Evil 0-ban saját spin-offot kapott volna. Talán ők is azok közé a karakterek közé tartozhatnak, akikre a rendező utalt…?

Roberts azt is megmagyarázta, miért döntött úgy, hogy az új Resident Evil-film inkább az eredeti játékokra fog hasonlítani, a hangsúlyt a horrorra és a kevesebb akcióra helyezi. A Kaptár – Raccoon City visszavár-t „ijesztő, az előzmények ismerete nélkül is teljes értékű filmként” írja le, „amely igazán széles közönségnek nyerheti el a tetszését”, remélve, hogy a hagyományosabb mozilátogatókat is meg fogja szólítani, akik nem ismerik a videójátékokat. Azt is megjegyzi, hogy megváltozott az a felfogás,  miszerint a játékosok nem járnak moziba, ezért is került bele a filmbe annyi utalás és „easter egg”.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu