Final Fantasy IX: Memoria Project: amikor rajongók képzelnek el egy remake-et [VIDEO]

A Final Fantasy IX: Memoria Project nem játszható, de a profi fejlesztőkből álló csapat fel szeretné hívni a Square Enix figyelmét arra, hogy „ezt így is lehetne”.

 

Érdemes lenne kibogozni, hogy a Final Fantasy IX: Memoria Project mi is pontosan. A már weboldallal is rendelkező koncepció nem játszható. Rajongók hozták létre, és egy szenvedélyprojektről beszélhetünk. Mögötte több, komoly fejlesztő és művész áll, akik át szeretnék modern grafikára ültetni a Final Fantasy IX világát, és videót is publikáltak már a munkájukból. Ennek címe „Üdvözlünk Alexandriában.”

A Final Fantasy IX: Memoria Project 2020 januárjában kezdődött. Akkor mindössze kettő ember dolgozott rajta. Nem is nagyon változott a szituáció, egészen idén márciusig, ugyanis onnantól elkezdett a stáb bővíteni, és most már huszonnyolcan dolgoznak a „kilences végső fantázia” átgondolásán. A projektet Dan Eder vezeti, aki egy senior 3D-s karakterművész a Warner által frissen bejelentett (és általunk emiatt tegnap taglalt, de a pletykák révén már régebben ismert) MultiVersuson.

Eder a Gematsunak elmondta, hogy a Final Fantasy IX: Memoria Project nem játszható. Az a cél vele, hogy be tudják mutatni, milyen is lenne a csapat álomprojektje egy kurrens generációs, AAA szintű remake-re, és ezzel talán a Square Enix figyelmét is fel tudnák kelteni (akik erre nem nagyon tudnának jogi lépésekkel élni, hiszen nem úgy tűnik, hogy Ederék megosztanák velünk játszható kiadásban a tevékenységüket…).

Eder még elmondta, hogy jelenleg Alexandria felfedezésre vonatkozó játékmenete szolgál a Final Fantasy IX: Memoria Project mélységgel kapcsolatos célpontként. Később viszont tervezik, hogy a jelenetekkel, majd esetleg némi harci jelenetekkel is foglalkozzanak, így arra a pontra már elérik a vertical slice állapotot. (Játékfejlesztési zsargon: ez egy vázlatos, játszható változat, amiben be lehet mutatni, hogy az adott játék mire is lehet képes, ha zöld utat kap a kiadótól/finanszírozótól.)

Az elképzelés nem is rossz, és mivel nem hobbifejlesztők állnak mögötte, a színvonalt is tessék ehhez méltó módon kezelni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu