Sicario 3 – A mexikói drogkartellek pokla ismét visszatér

FILMELŐZETES – Denis Villeneuve 2015-ös, Emily Blunt főszereplésével készült, úttörő filmje máris folytatást szült, a Sicario 3 pedig már úton van, hogy teljessé tegye az „antológia-trilógiát”. Íme egy közelebbi pillantás a Benicio del Toro és Josh Brolin főszereplésével készülő franchise jövőjére. Megjelenési dátum, szereposztás, cselekmény és minden más, amit tudunk.

 

Denis Villeneuve Sicario című sikerdrámája a semmiből tűnt elő, de máris két folytatást is szült – az egyiket még nem mutatták be. A 2015-ös első film egy idealista FBI-ügynökről (a különlegesen vonzó Emily Blunt alakítja), akit egy kormányzati munkacsoport toboroz, hogy segítsen az USA és Mexikó közötti határon a drogok elleni eszkalálódó háborúban. A film 2018-as, kőkemény folytatása, a Sicario: Day of the Soldado (A katonák napja) folytatja a határon zajló drogháborút, amely azóta eszkalálódott, hogy a kartellek terroristákat kezdtek átcsempészni az amerikai határon. A háború leküzdésére Matt Graver (Josh Brolin) szövetségi ügynök újra összeáll a titokzatos Alejandróval (Benicio del Toro). Vajon ismét ez a helyzet a harmadik részben?

 

A Kate Macer karakterét eljátszó Emily Blunt remekül hozza szerepét. Karaktere jól felépített, ő pedig nagyon beleillett a szerepbe.

Kritikai siker volt az első, anyagi siker a második rész

 

Az első film kedvező kritikákat és kasszasikert is aratott, miközben három Oscar-jelölést is kapott. A második rész általában kevésbé volt kedvelt a kritikusok körében, bár kereskedelmi szempontból biztosan nem volt bukás. A harmadik projekt, amely a producerek által „antológia-trilógiának” nevezett filmet fejezné be, még mindig nem készült el.

„Annyira izgatottak voltunk, hogy az emberek reagáltak az elsőre, és indokoltnak éreztük, hogy megcsináljuk a másodikat, mert imádtuk” – mondta Trent Luckinbill producer a Screen Rantnek. „Valószínűleg mi vagyunk a film legnagyobb rajongói. És most is így érezzük. Mindenképpen úgy érzem, hogy a második beváltotta a hozzá fűzött reményeket.”

A Sicario Capos – a harmadik film állítólagos címe – kapcsán már voltak találgatások arról, hogy kik térnek vissza a kamera mögé és elé. Íme egy közelebbi pillantás mindarra, amit eddig tudunk.

 

Mikor kerül a mozikba?

 

Sicario: Capos producere a Black Label Media, amely megerősítette, hogy a film forgatása 2021 végén vagy 2022 elején kezdődik. Ezért lehetséges, hogy jövő év végéig nem láthatunk kész alkotást. Figyelembe véve a második rész vegyes fogadtatását, a stúdió talán fokozott óvatossággal állítja össze a következő részt.

 

A Kate Macer karakterét eljátszó Emily Blunt remekül hozza szerepét. Karaktere jól felépített, ő pedig nagyon beleillett a szerepbe.

Mely szereplők térnek vissza?

 

Egyelőre nem derült ki végleges szereposztás a Sicario 3. részéhez, de Molly Smith producer a Deadline-nak megerősítette, hogy a Black Label vissza akarja szerezni del Torót a szereplésre. Brolin és a mellékszereplő Jeffrey Donovan (Burn Notice), (Fargo 2. évad) is várhatóan visszatér a harmadik filmben, de továbbra semmi sem sincs véglegesítve.

Úgy érzem, Blunt hős karaktere is elengedhetetlen a trilógia lezárásához, és annak feltárása, hogyan fejlődött az eredeti film traumatikus eseményei után, nagyszerű lenne az új filmhez. Bár a Day of the Soldado megkapta a maga pozitív visszajelzéseit, Blunt hiánya erősen érződött, és a filmet általában kevésbé tartják narratív szempontból érdekesnek, mint az eredetit. A hírek szerint a sorozat producerei érdekeltek abban, hogy Bluntot visszahozzák a Sicario világába, de ezt nehéz megmondani, hogy sikerül-e tekintve, hogy a színésznő nagyon elfoglalt.

 

Del Toro mellett viszont ismét szerepel Josh Brolin karaktere az FBI ügynök szerepében, így két ismerős arccal már biztosan találkozunk a Soldado-ban.

Ki lesz a rendező?

 

Vajon Villeneuve visszatérhet a rendezői székbe a Sicario 3 esetében? Ed McDonnell producer szerint Villeneuve szívesen visszatérne. „[Villeneuve] azt kívánta, bárcsak elérhető lett volna [a Sicario 2 esetében]” – mondta McDonnell az Empire-nek. „Még arról is beszéltünk, hogy talán visszatérhetne a harmadik részhez, ha lesz ilyen. Azt mondta: „Ha rendelkezésre állnék, már holnap rendezném ezt a filmet.” De mindig is tudtuk, hogy Villeneuve a Blade Runner forgatásának közepén tart majd, amikor a forgatókönyv elkezdett összeállni.”

Eközben a Sicario 2 rendezője, Stefano Sollima már 2018-ban világossá tette, hogy nem tér vissza a harmadik részhez. „A sorozat minden filmjének önállónak kell lennie, amely ugyanabban a világban marad” – mondta akkor a Variety-nek. „Szívesen megnézném a Sicario egy újabb fejezetét, de az egy másik rendezőtől kellene, hogy származzon, akinek saját stílusa van. Nem kellene több filmet készíteni ugyanattól a rendezőtől. Akkor túlságosan hasonlítana egy igazi franchise-hoz.”

 

Mi lesz a harmadik rész története?

 

A Day Of The Soldado megjelenése előtt Trent Luckinbill producer megerősítette, hogy egy harmadik Sicario mindenképpen készül. A történet valószínűleg a Sicario 2 befejezésének folytatása lenne, amelyben Alejandro (del Toro) túlélte, hogy a Miguel nevű fiatal bandatagtól (Elijah Rodriguez alakította) lövést kapott, aki kénytelen volt lelőni őt. A zárójelenet egy évvel később játszódik, ahol a felépült Alejandro látszólag beszervezi Miguelt, felállítva egy lehetséges mestertanítványi kapcsolatot a következő filmben.

Egy folytatásnak azzal is foglalkoznia kellene, hogy milyen karrierhatással néz szembe Matt (Brolin), mivel a Sicario 2-ben egy ritka érzelemkitörés miatt nem engedelmeskedett felettesei szigorú parancsának. A Sicario címet a Sicario: Capos, magyarul nagyjából „főnököknek” fordítva azt jelentheti, hogy Matt és Alejandro az eddigi legkeményebb drogbárókkal néznek majd szembe.

-BadSector-

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu