Keanu Reeves szerint a Mátrix: Feltámadások éppen az eredeti trilógia ellentéte

MOZI HÍREK – Vagyis, Keanu Reeves pontosan úgy fogalmazott, a Mátrix: Feltámadások a „trilógia dinamikus inverze.”

 

 

Jó szokásához híven Keanu Reeves újfent elárult nekünk ezt-azt az ikonikus sci-fi széria közelgő folytatása, a Mátrix: Feltámadások történetéről, és úgy jellemezte a filmet, mint az eredeti trilógia „inverzét”. A Mátrix: Feltámadásokban Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss újra találkozik és újra eljátssza Neo és Trinity szerepét, a két karakter azonban ezúttal komoly változásokon megy keresztül.

„Úgy értem, én úgy fogalmaznék, hogy a Feltámadások egyfajta dinamikus fordítottja a trilógiának.”

„[…] Míg a trilógiában a Trinity próbálta támogatni és felébreszteni Thomas Andersont, most Thomas Anderson van ebben a helyzetben és szerepben Trinity számára. És ahol elvileg ő lesz az, aki… Nem akarok túl sokat elárulni. De a kapcsolat más. Fordított. Igen, fordított. Vagy talán az ellenkezője? Fordított-ellenkező? Nem tudom.”

A Uproxx-szal folytatott beszélgetésben Keanu Reeves kifejtette, hogy Neo és Trinity bizonyos értelemben felcseréli a helyét a Mátrix: Feltámadásokban. A legutóbbi trailerekből láthattuk, hogy ezúttal Neo lesz az, aki kiszabadul a Mátrix digitális börtönéből, és az első kiruccanás fordítottjaként megpróbálja kiszabadítani Trinityt. Bár az eddig látott felvételeken Neo „a Kiválasztott” erejét használta, ez a fordított megközelítés (valamint, hogy Reeves gyanúsan elharapta az egyik mondatot) megerősítheti azt, amit sokan már sejtenek Trinity új szerepéről: esetleg ő lehet „a Kiválasztott” a Mátrix: Feltámadások régi-új univerzumában?

Hiába a sok trailer, a Mátrix: Feltámadások története továbbra is rejtély marad. A film egyik legnagyobb titka, hogy hogyan és miért tért vissza Neo és Trinity, különösen, hogy – spoiler alert – a páros mindkét tagja életét áldozta az eredeti trilógia fináléjában. Először azt gyanították, hogy Trinity nem több, mint egy digitális teremtmény, de azóta már a való világban is láthattuk a karaktert, akit gépek ápolnak. Mindazok után, amiket Keanu Reeves mondott, lehet, hogy a Mátrix legújabb változatában Trinity lett „a Kiválasztott”, Neo feladata pedig az, hogy felnyissa a szemét az igazságra és a végzetére…?

A Mátrix: Feltámadásokat a Warner Bros. Pictures a tervek szerint 2021. december 22-én tűzi műsorára a mozikban; a hazai permier december 23-án várható. A filmet digitálisan is streamelni fogják az HBO Maxon az Egyesült Államokban, ugyanettől a naptól fogva egy hónapon keresztül.

Forrás: Uproxx

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu