Colin Farrell Pingvinjét a Batmanben A Keresztapa egyik karaktere ihlette [VIDEO]

MOZI HÍREK – A fizikai jellemzésen túl a Batman-gonosz személyisége egyenesen a Keresztapából származik

 

 

Nem könnyű sok részletet elárulni A Batman, a Robert Pattinson főszereplésével készülő új szuperhős-adaptációról a nagyvásznon, mert a rendezője így akarta. Néhány hónappal a mozibemutató előtt azonban Matt Reeves (A majmok bolygója hajnala) szeretett volna megosztani néhány támpontot arról, hogy mit láthatunk majd a filmjében. Köztük egy nagyszerű részletet arról, hogy milyen inspirációt kapott Batman egyik gonosztevőjének megformálásakor.

A Pingvin (Oswald Cobblepot a barátoknak) az egyik ilyen gonosztevő, aki fel fog tűnni a filmben, a szintén megerősített Enigma mellett, akit Paul Dano fog alakítani. Előbbi azonban már az első teaser trailerrel felhívta magára a figyelmet, amikor Colin Farrellt senki sem találta abban a túlsúlyos, lefogyott karakterben.

Most azonban Matt Reeves bevallotta, hogy a karakter messze túlmutat a jellemrajzon. Úgy tűnik, a rendezőt a Keresztapa egyik mitikus karaktere inspirálta Colin Farrell instruálásához: „Ez egy kicsit emlékeztet John Cazale-re, mint Fredo a Keresztapában. Ő egy középszintű maffiózó, és van benne egy kis showman, de látszik rajta, hogy többet akar, és alábecsülik. Készen áll arra, hogy lépjen” – mondta Reeves egy interjúban.

A maga részéről a színész, akit a Batman visszatérben egykor Danny DeVito által alakított gonosztevő életre keltésével bíztak meg, azt is elmondta, hogyan jött az ötlet a forgatáson: „Fredót említette nekem, mert Fredo feldúlt a jelentéktelenség miatt, amiben él, egy olyan családban, amely tele van erős, nagyon okos, hozzáértő, nagyon erőszakos férfiakkal. Ezért követi el az árulást, amit elkövet, mert gyenge, megtört, és ez fáj neki. Van egyfajta törés a karakterem mélyén, ami táplálja a vágyát és az ambícióját, hogy felemelkedjen ebben a bűnözői összeesküvésben. Hová vezet ez a felemelkedés… Szeretném ezt a második filmben felfedezni, ha valaha is megtörténik” – mondja Farrell, sőt, nyitva hagyja az ajtót karaktere újabb szereplésére is.

Farrell, aki a Fagyott vérben már vállalta a vad szigonyos szerepét, a Batman egyik legnagyobb erősségének ígérkezik, a már említett Paul Dano, Selina Kyle-t (alias Macskanő) alakító Zöe Kravitz és természetesen a maszkos igazságosztó, Robert Pattinson mellett. Március 4-ig kell várnunk, hogy mindannyiukat láthassuk a nagyvásznon, de már alig várjuk, hogy lesz-e még egy Fredo-szerű pillanat a Keresztapában.

Forrás: Forrás: Nézd meg a filmet! 20minutos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu