Két játék is érkezhet a francia szélsőjobbos elnökjelölttől?

Eric Zemmour nyíltan kimondta, hogy a digitális világra, illetve a fiatalokra építő kommunikációs kampányában játékokat is be szeretne vetni.

 

Ez eléggé komoly lépés lehet, ha nem egy egyszerű, HTML5-alapú (böngészőben futtatható) alkotáspárosról beszél Zemmour, aki Franciaország köztársasági elnöke szeretne lenni. A szélsőjobboldali politikus stratégiájáról a Le Parisien közölt egy cikket, és itt több lehetséges útat is taglalt. Egyikük a politikussal kapcsolatos videojátékok lehetősége lenne, és itt nyilvánvalóan a fiatalabb korosztályt kívánja Eric Zemmour elérni.

A korábban televíziós műsorvezetőként tevékenykedő politikus az online felületekre már rátapadt, így például a YouTube-ot is gyakran alkalmazza, nem beszélve a közösségi médiáról. Többféle alkalmazást tervez a választási kampányának részeként, és úgy látja, hogy 2022 elején két videojáték is meg fog jelenni. A kampánymenedzsere szerint szórakoztató élményekről lesz szó, amiket a játékosok megoszthatnak a családjukkal, és esetleg a szavazásról is meggyőzhetik őket…

Eric Zemmour politikával kapcsolatos hozzáállása Donald Trumpéhoz hasonló, és az amerikai ex-elnökhöz hasonló digitális stratégiát vehet fel (igaz, Trumpot a Facebook és a Twitter is kitiltotta, így saját felületet kellett készítenie), és a francia elnökjelölthöz közel álló személyek szerint az egész arról is szólhat, hogy a vele kapcsolatos álhírek (fake news) elleni fellépés ebben a formában is bekövetkezhessen.

Félretéve a francia és a magyar állapotok közötti különbséget (itt ugyanis nem mi választjuk meg a köztársasági elnököt… mondjuk, ha az ország nevében nincs ott, hogy köztársaság, akkor ez olyan logikai bukfenc, mint az Alkotmánybíróság, amikor alkotmány mint olyan, nincs…), ez mindenesetre egy merész elképzelés, függetlenül a politikus nézeteitől. Ha a játékok minősége korrekt lesz (mondjuk arra kíváncsiak lennénk, hogy lesz-e ebből több mint két egyszerű iOS/Android applikáció!), akkor legalább ebben a tekintetben dörzsölt lépésnek nevezhetjük Zemmour húzását.

Amúgy Eric Zemmour a politikai palettán jobbra van Marine Le Pentől, aki nemrég hazánkba látogatott. (Ő a Nemzeti Tömörülés néven futó jobboldali párt vezetője.)

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu