Az EA megerősítette, hogy emberi hiba miatt törték fel a FIFA-fiókokat

Az EA megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint hackerek több nagynevű FIFA Ultimate Team-fiókot is feltörtek

 

Az eredeti jelentések a múlt héten jelentek meg az Eurogameren keresztül, amely megjegyezte, hogy több magasan jegyzett FUT kereskedő jelentette, hogy a fiókjaikat átvették és megfosztották a FIFA pontoktól és érméktől. A jelentés szerint a támadók a FIFA ranglistáiról vett gamertageket használva meg tudták győzni az EA ügyfélszolgálatának munkatársait arról, hogy a fiók valóban az övék. A képviselők ezután felfedték a gamertaghez kapcsolódó e-mail címeket, és visszaállították a fiókok jelszavait, így a támadók be tudtak jelentkezni a fiókokba, és törölni tudták azokat.

 

 

Az állítások kivizsgálása után az EA most megerősítette, hogy ő a felelős a biztonsági résért

„Az első vizsgálatunk során megerősíthetjük, hogy számos fiókot adathalász technikák segítségével kompromittáltak” – írta az EA. „A fenyegetéseket és más „social engineering” módszereket felhasználva a rosszindulatúan cselekvő személyek képesek voltak kihasználni az ügyfélélményt nyújtó csapatunkban elkövetett emberi hibát, és a kétfaktoros hitelesítést megkerülve hozzáférést szereztek más játékosfiókokhoz”.

Az EA jelenlegi becslése szerint kevesebb mint 50 FIFA-fiókot vettek el ilyen módon, és jelenleg azon dolgozik, hogy kiderítse, kik a jogos tulajdonosok, és helyreállítsa az ellopott tartalmakat. Azt is megígérte, hogy lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a jövőben kevésbé valószínű, hogy ilyesmi újra megtörténjen.

 

  • Minden EA-tanácsadó és az EA-fiókok kiszolgálásában közreműködő személy új egyéni képzésben és további csoportos képzésben részesül, különös hangsúlyt fektetve a fiókbiztonsági gyakorlatokra és az ebben a konkrét esetben alkalmazott adathalász technikákra.
  • További lépéseket vezetünk be a számlatulajdonosi ellenőrzési folyamatba, például kötelező adminisztratív jóváhagyást minden e-mail módosítási kérelemhez.
  • Az ügyfélélményt biztosító szoftverünket frissítjük, hogy jobban felismerjük a gyanús tevékenységeket, jelezzük a kockázatos számlákat, és tovább korlátozzuk az emberi hiba lehetőségét a számlafrissítési folyamatban.

 

Arra is figyelmeztetett, hogy ezek az új lépések „befolyásolhatják az ügyfélélményre vonatkozó várakozási időt”, vagyis hosszabbá tehetik azt, de hozzátette, hogy ezekre a jobb fiókbiztonság érdekében van szükség.

A FIFA Ultimate Team rajongók körében a Redditen a változásokra adott reakciók egyelőre általában pozitívnak tűnnek: A hosszabb várakozási idő az ügyfélszolgálati megkeresésekre nem jó, de az sem, hogy egy simlis, aki elég figyelmetlen ügyfélszolgálati munkatárssal kapcsolatba lép, meglóghat a fiókod hitelesítő adataival. A helyzet azonban még nem teljesen megoldott.

Forrás: noticias

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu