A törölt Dűne Game Boy Advance játék a sikeres Kickstarter-nek köszönhetően valósággá válik [VIDEO]

Az átnevezett Elland: The Crystal Wars fizikai formátumban is megjelenik Game Boy Advance-ra

 

A Dűne különös népszerűségi csúcsát éli, köszönhetően Denis Villeneuve zseniális Frank Herbert-adaptációjának. A franchise az egyik legfontosabb a sci-fi és fantasy irodalomban, a The Game Awards 2021 pedig elhozta nekünk a művet feldolgozó következő stratégiai címet, a Dune: Spice Wars. Két évtizeddel ezelőtt azonban nagyon közel álltunk ahhoz, hogy egy ígéretes játékot kapjunk az Arrakisról Game Boy Advance-ra, amit végül akkor töröltek, amikor már gyakorlatilag kész volt.

2002-ben jelent meg Frank Herbert Dűne: Ornithopter Assault volt fejlesztés alatt GBA-ra, amikor egy sor pénzügyi probléma csődbe kergette a kiadót, véget vetve a Soft Brigade projektjének és az ambiciózus adaptációhoz fűzött reményeknek. Két évtizeddel később a The Retro Room Games, megmentette ezt a projektet, hogy egy sikeres Kickstarter-kampány keretében újraindítsa az eredeti rendszerre.

A játékot Elland: The Crystal Wars névre keresztelték át, mivel nem tudták megszerezni az eredeti Dűnelicencet, és eltávolították a franchise-ra való utalásokat, amelyeket a játék tartalmazott. Egyébként mindent megtartott, ami 2002-ben egyedivé tette. Egy 3D-s lövöldözős játék, amely egy légi jármű irányításába helyez minket, különböző küldetéseket kínálva nekünk.

Már csak néhány óra van hátra a projekt befejezéséig a Kickstarteren, és a jó hír az, hogy kényelmesen túllépte a szükséges összeget, hogy ez a még meg nem jelent játék elindulhasson. A Retro Room nemrég már meglepett minket a Gelatinous: Humanity Lost című érdekes Metroidvania játékkal, amely Game Boyra jelent meg fizikai formátumban. A retro iránti szenvedély számos stúdiót és kiadót arra késztet, hogy több évtizeddel ezelőtti konzoljátékokat adjanak ki fizikai formátumban, így az olyan konzolok, mint a Game Boy vagy a Mega Drive a homebrew-nak köszönhetően minden eddiginél élőbbekké válnak.

Forrás: as

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu