[TGA] Dune: Spice Wars – A Shiro Games és a Funcom fejlesztésében készülő új Dűne-RTS 2022-ben érkezik [VIDEO]

A kiadó Funcom és a fejlesztő Shiro Games bejelentették, hogy Dune: Spice Wars címen egy új valós idejű stratégiai játékon dolgoznak, amely PC-re érkezik majd 2022-ben, egyelőre Early Access formában.

 

 

A Dune: Spice Wars is a The Game Awards 2021 során bemutatott számos új játék egyike: egy 4X elemekkel megtűzdelt RTS, amelyet Frank Herbert regénye ihletett. A megjelenést egyelőre csak PC-re erősítették meg, és 2022-ben kezdi meg majd a korai hozzáférési időszakát. A téma igencsak aktuális, hiszen a közelmúltban mutatták be a mozik Denis Villeneuve Dűne-filmjét, amelyről mi is pozitívan nyilatkoztunk.

 

 

 

 

Fejlesztéséért az a Shiro Games felel, amely 2019-ben a Northgard című, kifejezetten pozitívan fogadott stratégiai játékot szállította nekünk. A Spice Warsban több frakció áll majd rendelkezésünkre, például az Atreides- vagy a Harkonnen-ház, fő feladatunk pedig a fűszer megszerzése és irányítása lesz a kietlen Arrakis bolygón.

A cél elérése érdekében olyan nem éppen tisztességes módszerekhez folyamodhatunk, mint a szabotázs, a kémkedés, és ha a végletekig akarunk menni, akkor a háború. Mindezek a trükkök túlzásnak tűnhetnek, de a Spice Warsban több mint gyakoriak lesznek, és kedvezőbb helyzeteket tesznek lehetővé számunkra. További részletek a hivatalos Steam oldalon találhatók.

 

 

 

 

Többjátékos módra is számíthatunk a Dune: Spice Wars-ban, de az, úgy tűnik, nem lesz azonnal elérhető az Early Access-változatban, mivel egyelőre az egyjátékos játékmenetre koncentrálnak a fejlesztők. A Spice Warsnak saját kampánya is lesz, amit még a hivatalos megjelenés előtt kipróbálhatunk majd. Konzolos változatokról eddig nem esett szó.

 

 

 

 

Forrás: Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu