Denis Villeneuve rendezi Arthur C. Clarke Randevú a Rámával című művének filmadaptációját

MOZI HÍREK – Denis Villeneuve a Dűne második részének előkészületeivel egy időben bejelentette, hogy folytatja az irodalmi sci-fi felfedezését

 

 

Denis Villeneuve eltökélt szándéka, hogy tovább szilárdítsa filmes karrierjét a sci-fi műfajában. A The Hollywood Reporter szerint a kanadai rendező következő nagyszabású filmes vállalkozása Arthur C. Clarke népszerű regényének, a Randevú a Rámával címűnek az adaptációja lesz. Egyértelmű, hogy a Dűne, amely éppen tavaly októberben került a mozikba, megmutatta Villeneuve nagyszerű képességét a sci-fi ikonikus műveinek adaptálásában.

Az 1973-ban megjelent Randevú Ramával egy olyan emberiségbe kalauzol el minket, amely egy aszteroida olaszországi becsapódását követően egy olyan rendszer kiépítésével néz szembe a jövővel, amely a Földet veszélyeztető aszteroidák felderítésére szolgál. A rendszer azonosít egy nagy sebességgel forgó objektumot, amelynek hengeres alakja arra utal, hogy idegen eredetű mesterséges égitestről van szó. A kíváncsiság arra készteti az emberek egy csoportját, hogy közvetlenül tanulmányozzák, hogy felfedezzék minden rejtélyét.

A fent említett média szerint a Randevú a Rámával című filmet Broderick Johnson, Andrew Kosove, Lori McCreery és Morgan Freeman készíti. Sőt, a színész maga is birtokolta egykor a regény jogait. Denis Villeneuve a rendezés mellett a produceri feladatokat is ellátja az Alcon Entertainment megbízásából. Az adaptációnak azonban egyelőre még nincs megjelenési dátuma.

„Ez az egyik legintelligensebb fikciós mű a műfajban; ugyanannyi kérdést vet fel, mint ahány választ ad, és korunk műve. Tökéletesen illik barátunk és munkatársunk, Denis zseniális érzékenységéhez, és különösen a sci-fi iránti szeretetéhez és szenvedélyéhez. Örülünk továbbá, hogy együtt dolgozhatunk Morgannel és Lorival, akiknek régi szenvedélye ez az IP”.

Denis Villeneuve közeljövőre vonatkozó munkatervét elnézve nem valószínű, hogy a Randevú a Rámával egyhamar megérkezik. Ne feledjük, hogy a rendező már teljes mértékben elkötelezte magát a Dűne Part 2 elkészítése mellett, amely a tervek szerint 2023. október 20-án kerül a mozikba. Feltéve persze, hogy nem történik váratlan késés. Az első film sikere, különösen a kritikusok körében, elég volt ahhoz, hogy felpörgesse a folytatást, amit maga Denis Villeneuve is annyira szeretett volna.

Forrás: fotogram

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu